Kiler’e imar kıyağı

Kiler’e imar kıyağı

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve kardeşlerine ait Kiler Alışveriş A.Ş. için, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imar değişikliği yaptığı ortaya çıktı.

Kiler’e imar kıyağı
16px
24px
16.04.2014 09:24
ABONE OLgoogle
AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve kardeşlerine ait Kiler Alışveriş A.Ş. için, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imar değişikliği yaptığı ortaya çıktı. Yapılan değişiklikle, Kiler'e 3 bin metrekarelik ek inşaat olanağı yaratıldı

ÇEVRE ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, istifasına yol açan 17 Aralık soruşturmasından önce 11 Kasım 2013 tarihinde onayladığı Kiler’e ait arazinin plan değişikliği yeni askıya çıkartıldı. Yaklaşık 5 ay bekletilen plan değişikliğinin, seçimlerden sonra askıya çıkartılması dikkat çekti.

3 BİN METREKARELİK KIYAK

Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. mülkiyetinde bulunan İstanbul Kartal'daki 568 ada, 21 parsel ile ilgili plan değişikliği İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıktı. 4 bin 315 metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde 8’er katlı iki adet apartman bulunuyor. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın onayladığı değişiklik ile uygulamadaki imar planlarına göre arazinin kullanım hakları arttırıldı. Bir başka ifade ile söz konusu parsele özel izinle inşaat artışı getirildi. Kartal Belediyesi’nin verilerine göre, söz konusu parselin TAKS’ı 0.35, Emsal’i ise 1.75 idi. Bakanlığın yaptığı değişiklik ile bu oranlar TAKS 0.40’a, Emsal ise 2.50’ye çıkartıldı. Ayrıca 1. bodrum kat emsal harici bırakıldı. Sadece Emsal’deki artış nedeniyle 3 bin metrekarelik ek inşaat olanağı yaratıldı.

Nahit, Vahit, Ümit Kiler kardeşler, babalarından devr aldıkları bakkal işini 1994’ten sonra marketler zincirine çevirdi. Bitlis’li Vahit Kiler, 3 dönemdir AKP’den Bitlis Milletvekilli. Kiler kardeşler, market işinden sonra turizm, enerji, sağlık, inşaat ve hizmet sektöründe de yatırımlar yaptı. Holdingleşen Kiler, 22 şirket ile 10 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Kiler grubunun inşaat projelerinden bazıları şunlar: Çınar Evleri, Sapphire, Kartal Projesi, Kardelen Evleri, Zonguldak AVM, Esenyurt Depo.

Mehmet Demirkaya/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde