Kenan Evren'in meşhur Beyazevi ucuza gitti

Kenan Evren'in meşhur Beyazevi ucuza gitti

ESKİ cumhurbaşkanlarından Kenan Evren’in Muğla Marmaris’te uzun süre yaşadığı ve 2007’den beri satışta olan ’Beyazev’ isimli villasının bir yıl önce satıldığı ortaya çıktı.

Kenan Evren'in meşhur Beyazevi ucuza gitti
16px
24px
09.02.2016 11:58
ABONE OLgoogle
İstanbullu işadamı Recep Ayhan'ın satın aldığı villa için tapudaki satış fiyatına göre 900 bin lira ödeme yaptığı belirtildi. Satış işlemi, ’Beyazev’in kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp tekrar yapılması için bugün yapılan başvuru ile anlaşıldı.

Merhum 7’inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in 1989 ila 2007 arasında 18 yıl yaşadığı ve bir dönüm arazi üzerine kurulu ’Beyazev’ isimli villası, bir yıl önce alıcı bulmuş.

12 Eylül 1980 darbesinin Genelkurmay Başkanı Evren’in kızları tarafından satışa çıkarılan Armutalan Mahallesi, 239. Sokak üzerindeki, etrafı kızılçam ormanlarıyla çevrili, Marmaris ve körfez manzaralı, 6 oda, 2 salondan oluşan evi; İstanbullu işadamı Recep Ayhan'ın aldığı belirtildi.

Tapudaki satış fiyatı 900 bin lira olan villanın satıcılarının ise Kenan Evren’in kızları Nebahat Şenay Gürvit ve Semahat Gülay Evren olduğu ifade edildi.

İşadamı Ayhan'ın, binayı kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yeni bir villa yapacağı, bunun için yıkım öncesi jeoteknik çalışma başlattığı kaydedildi.

Satış işlemi, kentsel dönüşüm için bugün başvuru ile ortaya çıktı.  (Hürriyet)



KENAN EVREN 1 MİLYON EURO'YA SATILIĞA ÇIKARMIŞ, ALICI BULMAMIŞTI

 Yaklaşık bir dönüm içinde, üç katlı bir bina. Altı odalı evin bahçesinde meyve ağaçları da var. Kenan Evren hayattayken 2009'da konutu 1 milyon euro'ya satışa çıkarmıştı.

Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen eve müşteri çıkmamıştı. Evren bir süre önce sessiz sedasız evin fiyatında yüzde 10'luk bir indirime gitmişti. Sonra fiyat 1 milyon dolara çekildi. Bölgedeki emlakçılar piyasadaki durgunluktan dolayı bu rakamın bile yüksek kaldığını söylemişti. Oysa Kenan Evren'in komşusu Doğan Güreş paşa da hemen hemen aynı dönemlerde evini satılığa çakırmış ve kısa sürede satmıştı. 



YAZLIK OLARAK YAPTIRDI, YAZ- KIŞ OTURDU

Kenan Evren, 2007’de Marmaris’ten taşınırken gazetecilere yaptığı açıklamada ’Beyazev’in arsasını 1986’da aldığını, inşaatının 1989’da tamamlandığını belirterek şöyle demişti:

"Bu evi yaptırırken yazlık olarak inşa ettirmiştim. Kafamda yazın Marmaris’te, kışın da o İstanbul’daki apartman dairemde yaşamak vardı. Ancak Marmaris’te kışın bazı günler kalorifer yakma ihtiyacı bile hissedilmemesi ilgimi çekti. Avukat bir arkadaşımın da telkiniyle yaz- kış Marmaris’te yaşama kararı aldım. En alt katta yer alan havuzda havanın tadını çıkartmaya başladım."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde