Kemal Unakıtan’ın oğlu ne işine girdi?

Kemal Unakıtan’ın oğlu ne işine girdi?

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan'dan yeni bir yatırım daha...

Kemal Unakıtan’ın oğlu ne işine girdi?
16px
24px
12.02.2014 10:50
ABONE OLgoogle

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan şimdi de tarım ürünleri ithalat-ihracat işine girdi.

Kemal Unakıtan’ın yönetiminde olduğu yeni şirketin meslek grubu, kuru bakliyat, yani fasulye, mercimek, nohut gibi ürünlerin toptan ticareti. Sebat Tarım Ürünleri Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi 25 Temmuz 2013’te kuruldu.

Kurucusu Abdurrahman Cansu. Cansu’nun şirketin ilk genel kuruluna kadar yönetim kurulu üyeliği devam etti. 31 Aralık 2013’te ise yönetime Abdullah Unakıtan girdi. Unakıtan şu anda Sebat Tarım Ürünleri Şirketi’nde tek yönetim kurulu üyesi.

Radikal’den Neşe Karanfil’in haberine göre; Sebat Tarım Ürünleri Pazarlama şirketi 25 Temmuz 2013’te tescil edildi. Şirketin sermayesi 50 bin lira . Cansu şirket tescil edilmeden sermayenin dörtte birini ödedi, kalanı ise 24 ay içinde ödenecek.

Şirket her türlü tarım ürünlerini toptan ve perakende olarak satın alabilecek, hazırlayabilecek, ambajlayabilecek, depolayabilecek, toptan ve perakende satışını yapabilecek. Aracılık yapmak kaydıyla tahvil ve varlığa dayalı diğer menkul kıymetler satın alabilecek, satabilecek, ihraç edebilecek.

Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın şirketleri:

A.B Gıda : 26 Ocak 2011 tarihinde kuruldu. Sermayesi 50 milyon lira.

Serab Gıda: Abdullah Unakıtan şirketin eski yönetim kurulu üyesi.

Telemobil Bilgi İletişim : Bu şirkette de Abdullah Unakıtan eski yönetim kurulu üyesi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde