Kazlıçeşme için çılgın para veren Delibalta kim?

Kazlıçeşme için çılgın para veren Delibalta kim?

Zeytinburnu’ndaki Tank Fabrikası arazisi için 4 milyar 240 milyon TL ile en yüksek teklifi Özak-Yenigün-Delta ortaklığındaki ilginç isim..

Kazlıçeşme için çılgın para veren Delibalta kim?
16px
24px
24.01.2014 11:20
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz hafta Emlak Konut GYO’nun Zeytinburnu’ndaki 111 dönümlük eski Tank Fabrikası arazisi için düzenlediği ihaleye 4 milyar 240 milyon TL ile en yüksek teklifi Özak-Yenigün-Delta ortaklığı verdi.

Aldıkları araziye uluslararası bir proje yapacaklarını açıklayan grup, hasılat paylaşımı ile gerçekleşen ihale sonucunda devlete bu paranın yüzde 37’sini (1 milyar 568 milyon 800 bin TL) vermeyi taahhüt etti.

Bizim ilgimizi ise ihaleyi kazanan gruptan Delta Yatırım Holding çekti. Nihat Delibalta holdingin yönetim kurulu başkanı. Tekstil, enerji, turizm ve alışveriş alanında faaliyet gösteren holding, inşaat alanında oldukça etkin. Daha önce Ataköy Konakları, Ataköy Plus, Bahçeşehir Park Evleri ve Marine Park projelerine imza atan Delta Yatırım Holding’in, halen 35 konaktan oluşan Çengelköy Boğaziçi Konakları ile Zeytinburnu’nda Sinpaş Yapı’nın inşa ettiği Ottomare Suites ile Nove Otel’in arasındaki arazi üzerinde Miamarin projesi var.

Delta Yatırım Holding’in kendi arazisi üzerindeki inşaatına 2010’da başlanan Miamarin projesinde hafriyat çalışmaları halen devam ediyor. Projede otel, rezidans, AVM ve marina gibi bölümler bulunuyor. Asıl dikkat çekici nokta, projenin eski Tank Fabrikası’nın sadece birkaç yüz metre ilerisinde olması. Miamarin için geçtiğimiz yıl talep toplamaya başlamıştı. Eski Tank Fabrikası arazisi üzerine inşa edilecek uluslararası proje ile Miamarin projesinin ortak bir sinerji yaratabileceği konuşuluyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde