Kazanan firma çivi çakmadan 6.5 Milyon Lirayı kaptı

Kazanan firma çivi çakmadan 6.5 Milyon Lirayı kaptı

Devlet ihaleyi 19.5 milyona aldı 13 milyon liraya taşerona verdi 6.5 milyonluk farkı cebine attı!

Kazanan firma çivi çakmadan 6.5 Milyon Lirayı kaptı
16px
24px
24.10.2016 04:57
ABONE OLgoogle

Vurgun, Hacettepe Üniversitesi Acil Servis ihalesinde yaşandı İşi kapan İnelsan firması daha iş yapmadan ballı kâra kondu

Yılan hikayesine dönen Hacettepe Üniversitesi Acil Servis İhalesi'nde yeni skandallar yaşanıyor. Daha önce AKP'li vekilin aile şirketine verilen ihale feshedildi. Üniversite yönetimi, yaklaşık maliyetin 2 milyon üzerine işi başka bir firmaya verdi. İşi alan firma da yüzde 33 tenzilatla taşerona devretti.

AKP'Lİ VEKİL DAVA AÇTI

Acil servis işini Murat Tuncer'in rektörlüğü döneminde 2012 yılında AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun aile şirketi Ensarioğlu İnşaat aldı.

Ancak 4 yıl geçmesine rağmen iş bitirilemedi. Rektör değişikliğinden sonra yeni yönetim AKP'li Ensarioğlu'nun işini feshetti.

Vekil, haksız fesih yapıldığı iddiasıyla üniversite yönetimini mahkemeye verdi. Acil servis işinin yaklaşık maliyeti 17.71 milyon lira olarak belirlendi. Pazarlık usulü yapılan ihalenin fiyatının daha düşük olması beklenirken, 2 milyon lira daha fazlasına 19.45 milyona İnelsan İnşaat'a verildi.

FİRMANIN DANIŞMANIYDI

Temel atma töreninde konuşan Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Candan
Gökçeoğlu, seçtikleri firmanın çok başarılı olduğunu ve daha önce kendisinin firmaya danışmanlık yaptığını söyledi.

İhaleyi alan İnelsan firması, sözleşme bedeli olan 19.5 milyon liradan yüzde 33 tenzilatla işin tamamını Özver İnşaat'a taşere etti. Böylece daha işin başında firma 6.5 milyon lira kâr elde etmiş oldu.

YİNE PAZARLIK USULÜ VERİLDİ

Geçmiş yönetimi, ihaleleri ‘pazarlık usulü' yapıyor diye eleştiren yeni yönetim, acil servis ihalesini yine aynı yolla verdi.

Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Candan Gökçeoğlu tarafından hazırlanan davet listesinde İnelsan, Yıldızlar, Özaltın, Türkerler ve Bayyap yer aldı. Akfen ise 6. firma olarak davet edildi. Türkerler ve Bayyap ihaleye teklif vermedi.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde