Kayıtsız 11 milyar dolarda o ülkenin payı var mı?

Kayıtsız 11 milyar dolarda o ülkenin payı var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun son durağında Katar'a 'Kara gün dostu' deyince akla 2016 yılında Türkiye'ye kayıtsız giren 11 milyar dolar geldi

Kayıtsız 11 milyar dolarda o ülkenin payı var mı?
16px
24px
17.02.2017 08:57
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun son durağı Katar'a ziyarette bulundu. Bahreyn ve Suudi Arabistan temaslarının ardından önceki akşam Katar'ın başkenti Doha'ya gelen Erdoğan, dün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El-Sani tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve El-Sani'nin tören kıtasını denetlemelerinin ardından başbaşa ve heyetler arası görüşmeler yapıldı. El-Sani, Erdoğan onuruna Katar Mall'da basına kapalı bir öğle yemeği verdi. İki ülke arasında birçok alanda süren işbirliğinin kapsamı genişletilirken Erdoğan, Katar'da ilk mesajını bu ülkenin El-Arab gazetesine verdi. Birçok konuya ilişkin soruları cevaplayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

KATAR KARA GÜN DOSTU

“Türkiye-Katar ilişkileri özellikle son yıllarda her alanda hızla gelişiyor, mükemmel bir seviye yakaladık. Karşılıklı güven artık stratejik boyuta da evrilmiş durumda. Bize göre, Türkiye ile Katar'ın bu derece yakın işbirliği içinde olması bölgenin geleceği açısından da çok önemli. Katar'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında sergilediği dayanışmayı, desteği unutamayız. Katar kara gün dostu olduğunu gösterdi.”

Yabancıdan oluk oluk 11 Milyar Dolarlık ‘gizemli para’ geldi

2016 YILINDA TÜRKİYE'YE KAYITSIZ 11 MİLYAR DOLAR GİRMİŞTİ

Merkez Bankası'nın Aralık 2016 tarihine ait yayımladığı 'Ödemeler Dengesi İstatistikleri'nde, yılın tamamında Türkiye'ye, Merkez Bankası bilançosundaki 'net hata noksan' kaleminden 11 milyar dolar girdiği belirtilmişti. Kaynağı belirsiz 11 milyar doların tamamının bir ülke tarafından gönderilmesi ihtimal dışında olsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kara gün dostu" tanımlaması ile Katar'ın bu para girişinde yardımının olup olmadığı, olduysa ilgili rakamın ne kadar bir büyüklüğe denk düştüğü konusunda soru işaretleri oluştu.

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde