Katmerciler ve Limak'tan ortak 'savunma şirketi'

Katmerciler ve Limak'tan ortak 'savunma şirketi'

Katmerciler ve Limak Holding, Lika Savunma Sanayi'nin kuruluş işlemlerine başladı. Savunma alanında hizmet verecek şirketin merkezi Ankara'da olacak.

Katmerciler ve Limak'tan ortak 'savunma şirketi'
16px
24px
14.03.2017 11:31
ABONE OLgoogle

Katmerciler ile Limak Holding arasında işbirliği anlaşması daha önce duyurulmuştu.

Katmerciler ile Limak Holding arasında Ankara merkezli yeni bir şirket kurmak için işlemlere başlandı.

Öte yandan Katmeciler’in konsolide 2016 bilançosuna göre şirket bu yıl 9.5 milyon TL kâr açıkladı. Katmerciler 2015’te 18.6 milyon TL kâr açıklamıştı.

Emniyet güçleri tarafından kullanılan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nı üretmesiyle adını geniş kitlelere duyuran Katmerciler 1985 yılında kuruldu. Şirket itfaiye araçları, çevre araçları, taşıma araçları ve savunma sanayine yönelik araçlar üretiyor.

Merkezi Ankara'da olacak

Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından konuyla ilgili yapılan KAP açıklamasında, "Şirketimiz ile Limak Holding A.Ş. arasında imzalanan gizlilik protokolü çerçevesinde savunma sanayii alanında faaliyet göstermek üzere LİKA SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ünvanlı ve Ankara merkezli şirket kurulması işlemlerine başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Katmerciler 20 Ocak 2017 tarihinde gizlilik protokolü imzalandığını KAP açıklamasında duyurmuştu. Açıklamada, "Şirketimiz, savunma sanayi alanındaki fırsatları ve işbirlikteliklerini değerlendirmek amacıyla Limak Holding A.Ş. ile gizlilik protoklü imzalamıştır" denilmişti.

Katmerciler, Limak’la anlaştı, hisseler uçtu

1976 yılında kurulan Limak son yıllarda Türkiye’de üstlendiği altyapı projeleriyle adından söz ettiriyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yüklenici firmalarından biri olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkan vekilliği görevini yürütmüştü.

İhale yağıyor: Katmerciler 50 TOMA'lık bir ihale daha kazandı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde