Katar’la sorun mu var? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bakan karşıladı

Katar’la sorun mu var? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bakan karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sadece iki ay önce Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Tani Türkiye’ye geldiğinde Erdoğan kendisini bizzat havaalanına giderek karşılamıştı. Ancak, Erdoğan Katar'a gidince....

Katar’la sorun mu var? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bakan karşıladı
16px
24px
15.02.2017 10:29
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turunun son durağında Katar'ı ziyaret ederken, Katarlıların uyguladığı protokol, kafaları karıştırdı.

Erdoğan, bundan sadece iki ay önce Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Tani Türkiye’ye geldiğinde Erdoğan kendisini bizzat havaalanına giderek karşılamıştı. Ancak Erdoğan Katar’a vardığında, havaalanında Emir değil, Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed Al Sada’nın hazır bulunması dikkat çekti.

Katar ile önemli anlaşmalar imzalandı

KATARLILAR NEDEN “MÜTEKABİLİYET” UYGULAMADI?

AKP’nin iktidara gelmesinin ardından, Erdoğan Başbakan olarak Suudi Arabistan ve Katar gibi Arap ülkeleriyle ilişkilere çok önem vermiş, bu ülkelerle her yıl en üst düzeyde üç ila dört karşılıklı ziyaret yapılmıştı.

Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra da aynı durum devam etmiş, Katar Emiri ya da Suudi Arabistan Kralı’yla Erdoğan, yine yılda birkaç kere yüz yüze görüşme yapmayı sürdürmüştü.

Erdoğan, Katar Emiri Tani ile 2.5 saat görüştü

İkili ilişkilerdeki bu güzel hava, protokole de “mütekabiliyet” olarak yansımış, liderler birbirlerinin ülkelerine gittiklerinde, karşılıklı jest yaparak, birbirlerini havaalanında karşılamışlardı.

BAHREYN VE SUUDİ ARABİSTAN’DA ERDOĞAN’I KRALLAR KARŞILADI; KATAR’DA ENERJİ BAKANI GELDİ

TMSF'den onay geldi, Digitürk resmen Katarlıların oldu

Nitekim, Erdoğan’ın son Körfez Turu’nun ilk iki ayağında da bu değişmedi;

Erdoğan’ın ilk durağı olan Bahreyn’de kendisini havaalanında hem Kral Hamad bin İsa Al Halife, hem Başbakan Halife bin Salman Al Halife hem de Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Halife birlikte karşıladılar.

Katarlılar Türkiye'yi çok sevdi: Neler aldı neler?

Turun ikinci durağı olan Suudi Arabistan’da da havaalanında üst düzey karşılama geleneği değişmedi;
Suudi Arabistan Kralı Salman, bizzat havaalanına gelerek Erdoğan’ı karşıladı.

Ancak turun 3. ayağında, Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Tani havaalanına gelmedi.  

Meşhur İstinye Bayırı, ‘Katar Bayırı’ oldu

Zeynep Gürcanlı/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde