Karamehmet, 'almıyorum' dedi: Şimdi ne olacak?

Karamehmet, 'almıyorum' dedi: Şimdi ne olacak?

Çukurova Holding, Alfa'nın Turkcell'de dolaylı olarak sahibi olduğu yüzde 13.2 payı alma hakkını kullanmadı

Karamehmet, 'almıyorum' dedi: Şimdi ne olacak?
16px
24px
22.11.2016 12:44
ABONE OLgoogle

Bloomberg News'in konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çukurova Holding, Mikhail Fridman'ın Turkcell'de dolaylı olarak sahibi olduğu yüzde 13,2 payı alma hakkını kullanmadı.

Fridman'ın LetterOne şirketinin sahibi olduğu Alfa, Çukurova'nın Turkcell'deki yüzde 13,8 payını 28 Kasım'a kadar alabilir ya da herhangi bir adım atmayabilir.

Turkcell krizinde karar anı: Karamehmet alacak mı, satacak mı?

Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesi Turkcell Holding'e, yüzde 13,07'si Teliasonera'ya ait, yüzde 35,88'i ise halka açık. Turkcell Holding ise yüzde 53'ü Çukurova Telecom Holdings (CTH), yüzde 47'si Teliasonera'da bulunuyor. Altimo'nun CTH'de yüzde 49 hissesi bulunuyor. 

İngiliz tahkim mahkemesinin Ağustos ayı başında açıklanan kararına göre Çukurova'nın 18 Kasım'a kadar Rus Alfa grubunun telekom varlıklarını yöneten LetterOne şirketine ait Turkcell'deki dolaylı yüzde 13,22 payı 2,7 milyar dolara satın alması, ya da elindeki yüzde 13,76 hisseyi Letterone'a 2,8 milyar dolara satması gerekiyordu.

Karamehmet'ten Turkcell açıklaması!

Tahkim mahkemesinin hükmettiği fiyatlar Turkcell'in tamamının yaklaşık 20 milyar dolar ettiği anlamına geliyor. Reuters verilerine göre hisselerin son kapanış fiyatına göre şirketin piyasa değeri ise 6,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

TURKCELL: DOĞRUDAN BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ

Turkcell, yerli ve yabancı basına yansıyan söz konusu haber akışı üzerine KAP'a bir açıklama yaptı.

Turkcell, davalara taraf olmadıkları için konu hakkında doğrudan bilgilerinin bulunmadığını KAP'a bildirdi:

Medyada yer alan ve İngiliz Tahkim Mahkemesi kararına atıfta bulunarak ana hissedarlarımızdan Çukurova Holding'in bir diğer ana hissedarımız Alfa Telecom'un Turkcell'deki dolaylı paylarını alma hakkını kullanmadığına ilişkin haber ve yorumlara istinaden yapılan açıklamadır.

Şirketimiz, ana hissedarları arasındaki davalara taraf olmadığı için, gelişmeler hakkında doğrudan bilgi sahibi değildir. Ana hissedarlarımız arasındaki konular Şirketimizin faaliyetlerini etkilememekte ve tamamı bağımsızlık kriterlerini sağlayan Yönetim Kurulumuz ve üst yönetimimiz, tüm hissedarlarımız için değer yaratma odağı ile çalışmalarına devam etmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde