Karamehmet, 1.6 Milyar Dolarlık krediyi nereden buldu?

Karamehmet, 1.6 Milyar Dolarlık krediyi nereden buldu?

Turkcell hissedarlarından Çukurova Holding, Turkcell’deki paylarını geri almak için Alfa’ya yapacağı ödemede gereken 1,6 milyar dolar tutarındaki finansmanı hangi bankadan sağladı

Karamehmet, 1.6 Milyar Dolarlık krediyi nereden buldu?
16px
24px
26.07.2014 09:35
ABONE OLgoogle
Turkcell hissedarlarından Çukurova Holding, Turkcell’deki paylarını geri almak için Alfa’ya yapacağı ödemede gereken 1,6 milyar dolar tutarındaki finansmanı Ziraat Bankası’ndan sağladı.

Konuya yakın bir kaynak, “Ödeme 31 Temmuz’da yapılacak.” dedi. Turkcell’in hissedarı Rus Altimo’dan bir kaynak da Çukurova Holding’in Turkcell’deki paylarını geri alabilmesi için Alfa’ya yapacağı ödeme konusunda gereken finansmanın Ziraat Bankası’ndan sağlanacağını söyledi.

Altimo’dan bir kaynak da, “Çukurova finansmanı Ziraat Bankası’ndan sağlıyor. Ödemenin 1 Ağustos’a kadar yapılmasını bekliyoruz.” açıklamasını yaptı. Hazine, Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim’in Çukurova’nın hisseleri geri alabilmesi için gereken finansmanı sağlaması konusunda önceki hafta olumsuz görüş bildirmişti.

Turkcell’de dolaylı olarak yüzde 13,22 payı bulunan Altimo, Çukurova’nın patronu Mehmet Emin Karamehmet ile dolaylı yüzde 13,8’lik payın sahipliği konusunda 2005’e dayanan bir anlaşma sebebiyle uzun yıllar boyunca davalık olurken, bu uzlaşmazlık şirketin son yıllardaki genel kurullarının yapılmasını ve temettü dağıtımlarının gerçekleşmesini engelledi. Turkcell’de TeliaSonera’nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37,3, Altimo’nun ise yüzde 13,22 hissesi bulunuyor.

Çukurova, Altimo’nun rehninde bulunan yüzde 13,8 hisseyi alması durumunda Turkcell’i dolaylı olarak kontrol edebilir hale geliyor. Çukurova’nın bu hisseyi alamaması halinde ise Turkcell İletişim’in kontrolü Altimo ve TeliaSonera’ya geçiyor. Çukurova’nın Turkcell hissesini geri alabilmek için 30 Temmuz’a kadar süresi bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde