Kara yetmedi sıra denizde: Lüks yat kabus oldu

Kara yetmedi sıra denizde: Lüks yat kabus oldu

Yandaş işadamı Remzi Gür’ün kullandığı 37 metrelik lüks yat, Boğaz’a gidip deniz havası almak isteyenler için kâbus oldu...

Kara yetmedi sıra denizde: Lüks yat kabus oldu
16px
24px
25.05.2016 08:08
ABONE OLgoogle
İstanbul'un hemen her köşesinde diktikleri binalar ve alışveriş merkezleriyle vatandaşa nefes alacak yer bırakmayan yandaş işadamları, Boğaz'a da el attı.

Kuruçeşme'de bulunan lüks bir otelin hemen yanında balıkçı tekneleri için ayrılan bölüme bırakılan lüks yat, vatandaşı isyan ettirdi.

Galatasaray Adası'na yaklaşık 100 metre uzaklıktaki lüks yat, Boğaz kenarına gidip deniz havası almak isteyenlerin karşısında ‘duvar' oldu.
 
MARSHALL ADALARI'NA KAYITLI...

10 yolcu kapasitesi olan Canpark isimli lüks yat, Marshall Adaları'na kayıtlı... Yatın ismindeki ‘C' harfi ise dikkat çekmemesi için söküldü. 

İşadamı Remzi Gür'ün kullandığı 36.45 metre uzunluğundaki yat, kuzeni Serhat Can Gür'ün şirketi Canpark ismini taşıyor. Yatta, Kuzey Pasifik Okyanusu'nda yer alan ve vergi cenneti olarak bilinen Marshall Adaları'nın bayrağı dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, yatla ilgili “Kimi kime şikayet edelim? Yat Remzi Gür'ün diyorlar… Buna kim, nasıl göz yumuyor? Kara yetmedi, sıra denizlere mi geldi? Bu yatın, güvenlik bakımından da burada olmaması gerekiyor” diye konuştu. Lüks yatın ne kadar süre o bölgede demirli olacağı ise bilinmiyor.



SIFIRININ FİYATI 67 MİLYON LİRA

ISA üretimi olan İtalyan lüks motoyatın sıfır fiyatı 20 milyon Euro yani 67 milyon TL civarında… Yatın özellikleri şöyle:
– 3 X MTU 2400 ve 3 X Rolls Royce KAMEWA Jet
– Her katta açık kapalı jakuzi-SPA
– Master yatak odası üst katta
– Tüm mahal ve odalardan tablet üzerinden merkezi kontrol-Smart iMotpryacht Sistem
– B&W Akıllı Audio ve Video Sistemi
– Profesyonel Mutfak
– Inboard 5,50 Metre Novurania Dizel Tender-Tekne yanından giriş-çıkışlı garaj
– Kıç iki yanda konumlu 2 adet Yamaha 1300 serisi yarış jet skileri
– 2015 banka ekspertiz değeri 7.5 milyon Euro…

Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde