Kara listedekilere sıkı takip: FETÖ şirketleri kıskaca alındı

Kara listedekilere sıkı takip: FETÖ şirketleri kıskaca alındı

FETÖ şirketleri dört koldan yakın takibe alındı. 17-25 Aralık’tan sonra bağlantısını kesenlere kapatma yok.

Kara listedekilere sıkı takip: FETÖ şirketleri kıskaca alındı
16px
24px
25.08.2016 08:31
ABONE OLgoogle
15 Temmuz darbe girişimi sonrası operasyonların devam ettiği Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı şirketlerle ilgili kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

Bu şirketlerin banka hesapları, son dönemdeki para transferleri, kiralama, örgüte eleman sağlama, yurtdışındaki okullarla bağlantıları, 17-25 Aralık sonrası tutumları başta olmak üzere 6 başlıkta inceleme yapılıyor.

Örgütle doğrudan bağlantısı olan firmalara ilişkin liste bankalara, sigorta şirketleri ve finans kuruluşlarına da gönderildi. Para kaçırmamaları için her türlü tedbirin alınması istendi. Bu şirketlerin alacakları, devletten aldıkları ihaleler, teşviklerle ilgili de ayrıntılı bir inceleme yapılıyor.

FETÖ'ye doğrudan finans desteği sağlamayan, 17-25 Aralık sonrası arasında mesafe koyan belli büyüklükteki ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayan şirketlerin kapatılmaması kararı alındı.

KARA LİSTEDEKİLERE SIKI TAKİP

Kripto şirketlerin devletten aldığı milyarlarca liralık ihaleler iptal edilirken, 17-25 Aralık sonrası yabancı ortaklar üzerine de milyarlarca liralık nakit, mal varlığı devri yapıldığı ortaya çıktı. 

El konulan şirketlerdeki alacaklara ilişkin de çalışma başlatıldı. Örgüt bağlantılı şirket, okulların muvazaalı borçlarının ödenmemesini öngörüyor. Örgütle bağlantısı olmayan ancak el konulan şirketlerden alacağı olanların alacaklarının ödenmesi için Maliye Bakanlığı yetkili kılındı. 

Kamu kurumları, oda ve borsaların hem yurtiçi hem de yurtdışındaki iştiraklerinde de FETÖ temizliği yapılacak. Sivil örgütler de yurtdışı şube ve temsilciliklerinde çalışan tek bir FETÖ üyesi bırakmayacak.

6 ÖNEMLİ KARAR ALINDI

* FETÖ şirketlerinden alacağı olanların parası ödenecek.
* Örgütle yolunu ayıran marka şirketler yola devam edecek.
* Devletten alınan tüm ihaleler iptal edildi.
* Kamu, odaborsalardaki iştirakler de temizleniyor.
* Kripto şirketlerin yabancı ortaklara mal devri de takipte.
* Sivil örgütler içindeki FETÖ'cü işadamları ayıklanacak.

Hazal Ateş/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde