Kamuda plaket hediyelere son! Pahalı makam araçlarına devam

Kamuda plaket hediyelere son! Pahalı makam araçlarına devam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları Toplantısında 7 maddelik ikinci dönüşüm paketini kamuoyuyla paylaştı.

Kamuda plaket hediyelere son! Pahalı makam araçlarına devam
16px
24px
18.12.2014 12:09
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretlerde plaket ve hediye sunumunun maddi bir külfet ve israfa sebep olduğunu belirterek, "Bunun yerine fidan dikimi özendirilecektir" dedi.K

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öncelikli Dönüşüm Programları Toplantısında 7 maddelik ikinci dönüşüm paketini kamuoyuyla paylaştı.

Davutoğlu, bu 7 maddeyi, “Üretimde verimliliğin arttırılması, yurtiçi tasarruflarının arttırılması ve israfın önlenmesi, İstanbul Finans Merkezi programı, kamu harcamalarının rasyonelleştirilmesi, kamu gelirlerinin kalitesinin artırılması, iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi ve istatistiki bilgi altyapısını geliştirme” olarak açıkladı.

2008’den beri tüm dünyanın ekonomik krizle boğuştuğunu anlatan Davutoğlu, Türkiye’nin bir yandan krizlerle ilgili önlemleri aldığını diğeri yandan da yapısal reformları hayata geçirdiğini kaydederek, "O yüzden Türkiye ekonomik krizden etkilenmeden krizi yönetiyor…Kamu özel sektör ilişkisi he zamankinden çok daha etkin bir şekilde sürüyor. Büyüme verilerimiz beklentimizin altında ama dünya geneline bakıldığında takdir gören bir performans" diye konuştu.

TALİMAT VERDİ

“Petrol fiyatlarındaki 60 dolara geri dönüş, ekonomimize olumlu etki yapacaktır” diyen tasarruf önlemleri kapsamında verdiği bir talimatı da şöyle duyurdu:

"Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde, hiçbir ziyarette yerel yönetimler, valilikler ve diğer kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaktır. Bunun yerine fidan dikimi özendirilecektir."

BAŞBAKANLIK REKOR KIRIYOR

2015 yılında alınabilecek taşıtlar, 2015 yılı Bütçe Tasarısı T Cetvelinde yer alıyor. Cetvelde her türlü taşıt var. Ancak makam aracı olabilecek olanlar, binek taşıtlar.
Başbakanlık bu yıl adeta rekor kırdı. Başbakanlık toplamda 2015 yılında “199 binek otomobil ve arazi taşıtı” alabilecek.

Tabloda son 5 yılın rakamları var. Başbakanlığın bu yıl alabileceği taşıt sayısında inanılmaz bir artış dikkat çekiyor.

Diğer dikkat çekici nokta ise “zırhlı araç” sayısı. Zırhlı araçları Başbakan, MİT Müsteşarı vb. üst düzey yöneticiler kullandığı için bu yıl bazılarının makam araçları yenilenebilir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde