Kamu bankasından tepki çeken borç ödeme masrafı: Kasadan hesaba havale ücreti

Kamu bankasından tepki çeken borç ödeme masrafı: Kasadan hesaba havale ücreti

Bankaya borç yatırmaya giden bir vatandaş resmen soyulmak istendi. Bir kamu bankasının yeni almaya başladığı masraf bedeli "Pes artık' dedirtti.

Kamu bankasından tepki çeken borç ödeme masrafı: Kasadan hesaba havale ücreti
16px
24px
06.09.2017 15:40
ABONE OLgoogle

Eşi hasta olan bir kadın, kocasının kredi kartı borcunu ödemek için vezneye gittiğinde kendisinden 45 TL istendi. Paranın talep gerekçesi, borcu borçlunun kendisinin yerine başka birinin ödemesi olarak gösterildi.

Bir kamu bankasının yaklaşık iki ay önce başlattığı uygulama özellikle yaşlı ve emekli müşterileri çileden çıkardı.

Kredi kartı borcunu ödemesi için eşini banka şubesine gönderen ve yürüme zorluğu çektiğini anlatan bir vatandaş, “Yaklaşık 20 yıldır aynı bankadan kredi kartı kullanıyorum. Emekli maaşımı bu bankadan alıyorum. İki gün evvel eşim kredi kartı dönem borcunu ödemek için bankaya gitti. Bankadaki memur “Kartın sahibi borcunu kendi yatırmadığı için masraf alacağız” demiş. Bu soygunculuktur. Ben borcumu kiminle istersem gönderirim. Hastaysam nasıl gideceğim?” diyerek maaşını aldığı kamu bankasının garip uygulamasından bahsetti.

UYGULAMAYI DOĞRULADILAR

Konuyla ilgili açıklama yapan banka yetkilisi, söz konusu uygulamanın yaklaşık iki aydır yürürlükte olduğunu, işlemin adının “Kasadan hesaba havale” olarak belirlendiğini dile getirdi.

Kamu bankasına kredi kartı borcunuzu kendiniz yatırmayıp eşinizi ya da herhangi bir yakınız ödeme için gönderdiğinizde ‘asgari 45 TL’ fazla ödeme yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Banka yetkilisinin önerisi ise ATM’den işlem yapılması. Ancak ATM’den işlem yapan müşteri kitlesi zaten ATM kullanma becerisi olanlar ve kendi inisiyatifleriyle bu öneriyi alma gereği duymaksızın ATM kullanıyor. Kartını banka şubesinde bankodan yapan ya da sağlığı el vermediği için yakınlarını gönderen kitleyse genellikle bellirli bir yaş ortalamasının üzerinde olanlar. Bu uygulamanın yaşlılar için ciddi bir kayba neden olacağı aşikar.

‘ŞUBELER YOĞUN OLMASIN DİYE’

Bankacılık sektörü çalışanları ise kredi kartı borcu yatırma gibi işlemlerin ATM’lerden kolayca yapılabildiğini belirterek şube yoğunluklarının azalması için böyle caydırıcı bir ödeme konduğunu belirtiyorlar.   Mustafa Aydın/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde