Kalamış'tan vazgeçmişti, marinaya da giremiyor

Kalamış'tan vazgeçmişti, marinaya da giremiyor

Rekabet Kurulu, Yıldız Holding’in Beta Marina ve Pendik Turizm Marina hisselerinin tamamının Koç Holding’in şirketi Setur Servis Turistik A.Ş. tarafından devralınmasına izin vermedi

Kalamış'tan vazgeçmişti, marinaya da giremiyor
16px
24px
21.07.2015 08:54
ABONE OLgoogle
Rekabet Kurulu, Yıldız Holding’in bağlı olduğu Beta Marina Liman ve Çekek İşletmesi A.Ş. ve Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek İşletmesi A.Ş.’nin hisselerinin tamamının Koç Holding’in bağlı şirketi Setur Servis Turistik A.Ş. tarafından devralınmasına izin vermedi.

Söz konusu işlemin Koç Holding A.Ş.’nin İstanbul City Port Marina bakımından tanımlanan ilgili pazarda hakim duruma gelmesine ve böylece piyasadaki rekabetin önemli ölçüde azaltılmasına yol açacak nitelikte olması nedeniyle işleme izin verilmemesine  karar verildi. İstanbul City Port’ta 11 yüzer iskele ve 752 bağlama kapasitesi bulunuyor.

Setur’un satın almak istediği Beta Marina Liman Yat ve Çekek İşletmeciliği A.Ş. Kasım 2007’de kuruldu. Yıldız Holding A.Ş., Kökler Yatırım Holding’in ortağı olduğu Beta Marina’nın yönetim kurulu başkanlığını Hüseyin Avni Metinkale yürütüyor.

Koç Holding’in bağlı ortaklığı Tek-Art’, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait FenerbahçeKalamış Yat Limanı’nın 30 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde işletme hakkı devri sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Kalamış’tan vazgeçmişti

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Tek-Art’a yat limanının devrini uygun bulmuştu. Ancak mahkemenin imar planı nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı vermesi sonrası devir sözleşmesi imzalanamamıştı. Koç Holding’den yapılan açıklamada, “İmar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının halihazırda kalkmamış olması nedeniyle Tek Art Kalamış’ın İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi’nin imzalanmasından vazgeçme kararı ÖİB’ye bildirilmiştir” denildi. Kısa süre sonra ÖYK imar planını onayladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde