Kadınlara ‘susun’ dedi 84 milyonu cebe indirdi

Kadınlara ‘susun’ dedi 84 milyonu cebe indirdi

Microsoft’un yeni CEO’su Hintli Satya Nadella (47), koltuğu devraldığı ilk yılında maaş olarak tam 84.3 milyon doları cebe attı.

Kadınlara ‘susun’ dedi 84 milyonu cebe indirdi
16px
24px
22.10.2014 08:51
ABONE OLgoogle
Microsoft’un yaptığı bildirime göre, 30 Haziran’da biten mali yılda Nadella’ya 918 bin 917 dolar ücret, 3.6 milyon dolar prim ve 79.8 milyon dolar da hisse ödülü verildi. Ancak Nadella bu hisse ödülünün 59.2 milyon dolarlık kısmını 2019’a kadar paraya çeviremeyecek.      

Microsoft, uzun vadeli hisse ödülü dışarıda tutulunca Nadella’nın 2014 mali yılında 11.6 milyon kazandığını belirtti.

Nadella Steve Ballmer’dan boşalan CEO koltuğuna bu yıl şubat ayında oturunca promosyon primi olarak da 13.5 milyon dolar almıştı. Microsoft’un ilk CEO’su Bill Gates ile ikinci CEO Steve Ballmer zaten şirket ortağı oldukları için hisse opsiyonu ile ödüllendirilmemişti.

Zam istemeyene iyi ‘karma’

Satya Nadella bu ay kadın çalışanlarla ilgili yaptığı açıklamalarla da gündeme oturdu. Bilgisayar dünyasında kadınları konu alan bir konferansta konuşan Nadella, kadın çalışanlara zam istememelerini öğütledi ve sistemin hak ettikleri kadar ücreti kendilerine vereceğini söyledi.

Nadella zam istemeyen kadınların ‘iyi karma’ olarak geri dönecek bir ‘süper güce’ kavuşacağını da sözlerine ekledi. Ancak daha sonra bu sözler büyük tepki çekince Nadella özür dilemek zorunda kaldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde