Kadıköy'de seriye devam: Fenerbahçe şampiyon gibi başladı

Kadıköy'de seriye devam: Fenerbahçe şampiyon gibi başladı

Geçen yılın şampiyonu ve Süper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe, evindeki ilk maçında Kardemir Karabükspor’u Emenike, Sow ve Webo’nun golleriyle 3-2 yendi.

Kadıköy'de seriye devam: Fenerbahçe şampiyon gibi başladı
16px
24px
01.09.2014 06:20
ABONE OLgoogle
Geçen yılın şampiyonu ve Süper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe, evindeki ilk maçında Kardemir Karabükspor’u Emenike, Sow ve Webo’nun golleriyle 3-2 yendi.  

Süper Lig’in son şampiyonu Fenerbahçe, yeni sezonun ilk maçında konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 3-2 yenerek lige 3 puanla merhaba dedi. Başlama düdüğüyle birlikte rakibinin üzerinde baskı kuran Fenerbahçe 8. dakikada Emenike ile öne geçti.

Sarı-lacivertli takımda orta sahada topla buluşan Dirk Kuyt boşluk ararken Karabükspor savunmasının arasına derinlemesine attı pasa koşan Emmanuel Emenike kaleciyle karşı karşıya kaldı ve yerden yaptığı düzgün bir vuruşla topu kaleci Boy Waterman‘ın yanından ağlarla buluşturuyor: 1-0. Golden sonra rakibinin üzerindeki baskıyı arttıran Fenerbahçe, Kumbela’nın golüne engel olamadı.

Karabükspor takımında sağ kanattan ileri çıkan Erdem Özgenç ceza sahasına inmeden son çizgiye yakın bir noktadan ortasına Domi Kumbela iyi yükselerek topu ağlarla buluşturdu: 1-1. İki yarıda başka gol olmayınca iki takım soyunma odasına 1-1’lik skorla gitti.

İkinci yarıda da Fenerbahçe rakip alanda baskı kurdu ve 53. dakikada Moussa Sow ile tekrar öne geçti. Karabükspor savunmasında Larrys Mabiala ile Erkan Kaş’ın arasında bir anlaşmazlıktan doğan hatayı affetmeyen Sow, topu Waterman’ın yanından ağlarla gönderdi: 2-1.

Üçüncü gol için bastıran sarı-lacivertlilerde Kadlec’in kendi kalesine attığı gol ile skora bir kez daha denge geldi. 67. dakikada Karabüksporlu Mert Günok’tan seken topu Michal Kadlec kornere göndermek isterken kafayla kendi ağlarına gönderdi: 2-2.

Oyunun son 10 dakikasında gol için bastıran Fenerbahçe aradığı golü sonradan oyuna giren Pierre Webo ile buldu. 81. dakikada Raul Meireles ceza sahasına girmeden sol ayakla ortasına iyi yükselen Webo, Aykut Özer’i geçerek Webo ağlarla buluştu: 3-2.

BARONİ VE YOBO’YA PLAKET

Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşma öncesi düzenlenen törende, yabancı kontenjanı nedeniyle sözleşmeleri karşılıklı feshedilen Cristian Baroni ve Joseph Yobo’ya teşekkür plaketi verdi. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-2 yendikleri Kardemir Karabükspor maçında ortaya koydukları mücadele nedeniyle futbolcularını tebrik ederek, "Ligin en hazır en ve mücadele gücü yüksek bir takımına karşı oynadık" dedi. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Kartal, maçın ilk 15-20 dakikalık bölümünde her şeyin planladıkları gibi gittiğini, daha sonra pas hataları yaptıklarını ve içsel bir geri çekilme yaşadıklarını anlatarak, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Bu dışarıdan verdiğimiz bir talimat değildi. Rakip takım dengeyi buldu ve gol yedik. İkinci yarı devre arasında oyuncularıma, nasıl oynayacağımızı tekrar hatırlatarak, bazı şeyleri daha dikkate alarak, saha içindeki davranışlarımıza dikkat etmemiz gerektiğini anlattım. İyi başladık ve yaptığımız hamleler de karşılığını verdi. 2-1'den sonra kalemizde az pozisyon gördük ama şanssız bir şekilde kendi kalemize gol attık. Demoralize olmadık, bozulmadan normal futbolumuzu oynamaya devam ettik. Karşılığında bir gol daha attık.  Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazanmak için güzel bir irade ortaya koydular. Sezonun ilk haftasına rağmen bu ligin en hazır en mücadele gücü yüksek bir takıma karşı oynadık. 3 gün önce Fransa'da ağır, tempolu bir maç oynadılar. O maça rağmen burada bizimle başa baş mücadele etmesini bildiler. Çok iyi bir takıma karşı aldığımız 3 puan camiamıza hayırlı olsun. Aynı zamanda iyi bir moral oldu, Trabzonspor maçı öncesi." 

Galatasaray ve Beşiktaş'ın sezonun ilk haftasında deplasmanlarda aldıkları galibiyetlerin, kendileri adına mutlak galibiyet hedefini ortaya çıkardığını anımsatan Kartal, "Geçen sezon kayıpla başlamıştık, bu sezon kazanarak başladık" dedi. 

 "Volkan Demirel'in ders çıkardığını düşünüyorum"

Volkan Demirel'in, TFF Süper Kupa maçından sonra Galatasaraylı futbolcu Melo'ya yönelik sözlerinin ardından ceza almasının anımsatılması üzerine Kartal şunları söyledi:

"Olmaması gereken şeyler ama oldu. Keşke olmasaydı. Hiçbir yerde hiçbir oyuncunun böyle davranış içinde olmamasını diliyorum, bir antrenör bir futbol adamı olarak. Kendimizi bunlarla meşgul etmek istemiyorum. Kendisi de bundan ders çıkarması gerekiyor artık, çıkardığını da düşünüyoruz. Milli takıma çağrılmamasıyla ilgili, milli takımın teknik heyetini ilgilendiren bir şey. Ben bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. O milli takım teknik direktörü Fatih hoca ve ekibinin sorumluluğundaki bir iştir. Polemiklere girmek istemiyorum. "

 "Bir transfer istedim ama olmadı"

Kartal, Fenerbahçe'nin transferin son gününde yarın bir sürpriz isim getirip getirmeyeceği sorusu üzerine Kartal, "Bir oyuncu transferi istedim. Zorladık ama olmadı" dedi. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Bir oyuncu transferi istedim başkanımdan, denedik, zorladık, dün gece olmayacağını bana söyledi. Transfer yapmayacağız. Takım, yüzde yüz istediğim düzeyde değil. Bazı eksiği olan oyuncularımız var. Hepsinin aynı seviyede olması lazım. Aynı seviyeye getirmek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu. 

Diego'yu kulübede oturtmanın kendisini zorlayıp zorlamadığı soruna da Kartal şu cevabı verdi:

"Değerli bir oyuncu. Uzun yıllardır bildiğimiz ve takip ettiğimiz bir oyuncu. Almanya'da, Atletico Madrid'te oynamış. Oyunculuk kariyeriyle ilgili üretkenliği ve yaratıcılığıyla ilgili kimsenin şüphesi yok. Benim de yok. Ama bir sakatlık yaşadı. Galatasaray maçında da hazır olmadığı için kadroya almadık. Maçın gidişatına göre, şartlara göre bir hamle yapmak gerekiyordu. Bugün 30 dakika oynattım. Takıma katkısını bildiğim için bu akşam 30 dakika oynatabildim. Biraz daha hazır olunca, zamanı gelince daha fazla ve 90 dakika oynayacaktır."

Sow'un performansının yükselmesi gerektiğini ifade eden Kartal, bugünkü maçta rakibe yaptığı davranışla ilgili olarak, "Olmaması gereken şeyler ama bir anlık olay. Aslında kalbi çok temiz. Bir anlık sinir ve öfkeyle olabiliyor, ama olmamasını diliyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

Kadıköy'de seriye devam

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonuna Kardemir Karabükspor'u 3-2 yenerek başlayan Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 24 maça taşıdı. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, ligdeki son yenilgisini iki sezon önce (2012-2013 sezonu) 20. haftada, 3 Şubat 2013'te Sivasspor karşısında (2-1) alan sarı-lacivertli takım, bu karşılaşmanın ardından oynadığı 24 maçta 21 kez kazandı, 3 beraberlik aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde