Kadıköy'de gol yağmuru: Tam 5 gol

Kadıköy'de gol yağmuru: Tam 5 gol

Süper Lig'de Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup etti.

Kadıköy'de gol yağmuru: Tam 5 gol
16px
24px
17.04.2016 20:41
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe'ye farklı galibiyeti getiren goller maçın henüz başında 7 ve 9. dakikalarda Volkan Şen'den geldi. İlk yarıda vasat bir oyun sergileyen Mersin İdman Yurdu ender geliştirdiği ataklardan 45+2'de Güven Varol ile golü buldu.

İkinci yarıya daha kontrollü başlayan ve maçı elinde tutan sarı lacivertliler, 57. dakikada Fernandao ve 63. dakikada van Persie'nin penaltı golü ile skoru 4-1'e taşıdı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 64'e çıkartırken konuk ekip Mersin İdman Yurdu 21 puanda kaldı.

İlk yarı

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. 

7. dakikada Volkan Şen, rakibinden kurtardığı topu bir süre sürdükten sonra ceza alanı önünde yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

9. dakikada Fenerbahçe, farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Orta sahadan atılan topla ceza alanı içinde sol çaprazda buluşan De Souza, meşin yuvarlağı ön direkteki Volkan Şen'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. 

45+2. dakikada Vederson'un sağdan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Güven Varol, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 2-1 önde bitirdi.

İkinci yarı

57. dakikada Van Persie'nin pasıyla sağ çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao'nun yerden sert şutunda, kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1.

63. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 3'e çıkardı: 4-1.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 4-1 kazandı.

İLK 11'LER: 

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Alves, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Volkan Şen, Nani, Van Persie

Mersin İdman Yurdu: Muammer, Güven, Gökhan, Sadiku, Vederson, Murat, Khalili, Mehmet, Pedriel, Tita, Welliton

FENERBAHÇE SON 8 MAÇI DA KAZANDI

Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ile ligde yaptığı son 8 maçta da gülen taraf oldu. Rakibi karşısında son puan kaybını 1982-1983 sezonunda Mersin'de 0-0'lık beraberlikle yaşayan sarı-lacivertli takım, daha sonraki 8 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı. 

MERSİN İDMANYURDU'NUN TEK GALİBİYETİ 1968'DE 

Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe karşısında ligdeki tek galibiyetini 1968-1969 sezonunda aldı.İstanbul'da, 1 Aralık 1968'teki maçta rakibini 1-0 mağlup eden Mersin ekibi, daha sonra Fenerbahçe ile yaptığı 26 maçta da galibiyet elde edemedi. 

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR 

Fenerbahçe ile Mersin İdmanyurdu, lig tarihinde İstanbul'da 14 maç yaptı. İstanbul'daki karşılaşmalarda Fenerbahçe 9, Mersin İdmanyurdu 1 galibiyet aldı, 4 maç da berabere bitti. Fenerbahçe, evindeki maçlarda 23 gol attı, kalesinde ise 9 gol gördü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde