Kaçak maden faciası: 6 kişi hayatını kaybetti

Kaçak maden faciası: 6 kişi hayatını kaybetti

Kömür ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetti, göçükten 1 işçi ise yaralı kurtarıldı.

Kaçak maden faciası: 6 kişi hayatını kaybetti
16px
24px
17.10.2017 16:21
ABONE OLgoogle

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 3 no’lu kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçük altından kurtarılıp hastaneye kaldırılan 7 işçiden altısı tüm müdahalelere karşın yaşamlarını yitirdi. Göçük altında kaldığı belirtilen 1 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Şırnak ile Cizre arasında, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu açık kömür ocağında, bugün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye, UMKE ve AFAD ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçilerin de yardım ettiği kurtarma çalışmalarında 7 işçi, göçükten çıkarılarak, bölgede hazır bekletilen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerden sağlık durumları ağır olan 6’sı yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. 1 işçinin hastanedeki tedavileri sürerken, göçük altında kalan 1 işçiyi arama çalışmaları devam diyor.

ENERJİ BAKANLIĞI: MADEN KAÇAK

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu kömür ocağında 6 işçinin hayatını kaybettiği göçük ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Şırnak'ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir” denildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde