Kaçak 11 darbeci asker nasıl yakalandı?

Kaçak 11 darbeci asker nasıl yakalandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyenler arasında yer alan 11 asker yakalandı.

Kaçak 11 darbeci asker nasıl yakalandı?
16px
24px
01.08.2016 04:37
ABONE OLgoogle
Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden 9'u Muğla'nın Ula İlçesi'nde gece saatlerinde, 2 firari asker ise sabah saatlerinde yakalandı. Böylece yakalanan firari askerlerin sayısı 11 oldu.

İHBAR GELDİ, OPERASYON BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı. Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

Aramalar sırasında ekiplerin, sık sık "Teslim olun" diye çağrıda bulunduğu duyuldu.

GECE SAATLERİNDE 9 KAÇAK ASKER YAKALANDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde 9 asker yakalandı. Muğla Valisi amir Çiçek konuyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Çiçek, yaptığı açıklamada, yakalanan kişi sayısını 10 olarak açıkladığını hatırlatarak, "Olay yerinden bana ilk gelen bilgiler 10 kişinin yakalandığı yönündeydi fakat gözaltına alınanlar sayıldığında yakalanan kişi sayısının 9 olduğunu öğrendik. 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

SABAH SAATLERİNDE 2 FİRARİ ASKER DAHA YAKALANDI

Sabah saatlerinde 2 darbeci asker daha yakalandı. Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözübüyük'ün de aynı bölgede yakalanmasıyla yakalanan askerlerin sayısı 11 oldu.

VALİ ÇİÇEK: ÇATIŞMA YOK, UYARI ATEŞİ YAPILDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, darbeci askerlerin yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi.

Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çicek, şöyle dedi:
"Operasyon devam ediyor. 9 asker yakalandı, 2 tanesini de arıyoruz, havadan ve karadan sıkıştırıyoruz. Alan daraldı. Bu ekip 11 kişiydi. Bize gelen ihbarlarda 11 ihanet çetesi vardı. Bunlardan 9 tanesini yakaladık. Aldığımız ifadelerde de söylediler. Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu. Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı. Akşam 22.30 ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Operasyon devam ediyor. Yakalananlardan özel ifadeler alınıyor. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek verdiler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı."

Halkın duyarlılığına teşekkür eden ve darbeci askerlerin kaçmalarının mümkün olmadığını belirten Vali Çiçek, operasyon sırasında çatışma olmadığını, ancak uyarı ateşi açıldığını ifade ederken şöyle devam etti:

"Yakalanan askerlerin ifadelerini su aşamada açıklamak doğru olmaz. Bunlar suçludur. Soruşturma aşamasında bilgi vermek doğru olmaz. 15 Temmuz’dan bu yana kaçıp saklanıyorlar. Emniyet güçlerine teslim olmadılar. Sonuna kadar teslim olmamak için uğraştılar. Ama kaçacak bir yer olmadığı için yakalandılar. Biz kesin 12 kişi diyoruz. Ama bugün burada ihbarı aldığımız sayı 11’dir diğer kişi bu gruptan ayrılmış. Muğla turizm şehri. Bütün sahil şeridindeki yerlerimiz bu olaylardan etkilenmiştir. Ama güvenlik sorunu yoktur. Muğla hiçbir turizm kuruluşu bunlardan etkilenip rezervasyonları iptal etmemiştir. Bizde Yunanistan’a kaçtığı yönünde bilgi yok. Tur teknelerinde kimlik kontrolü yapıyoruz. Bu kadar güvenlik önlemi aldığımız yerde kaçmaları mümkün değil. Hepsinin kimlikleri belli. Eninde sonunda yakalanacaklar. İhbarların hepsini doğru gibi kabul settik. Bazı ihbarlar bize yardımcı oldu. Bazıları desteklemedi. Vatandaşlarını duyarlılığına teşekkür ediyorum."

HELİKOPTERLE GÖTÜRÜLDÜLER 

Helikopterlere bindirilen 9 asker Çetlibeli Jandarma Karakoluna götürüldü.Yakalanan isimlerden birinin binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirtildi.

ZANLILARIN ÜZERİNDE 4 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde vatandaşların ihbarı üzerine yakalanan 9 darbeci asker, Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. 



Darbeci askerlerin karakolda gözaltında tutuldukları andaki fotoğraflarında, bazı askerlerin çıplak ayakla beton zemin üstünde oturdukları ve bitkin oldukları görüldü.

YAKALANAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve Ula’da yaşanan çatışma sonrası yakalan darbeci askerlerin isimleri belli oldu. Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yitğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek.

GÖRGÜ TANIĞI: KANALA IŞIK TUTTUĞUMUZDA BELLERİNE KADAR SUYUN İÇİNDE 5 ASKER GÖRDÜK

Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı. Kanala ışık tuttuklarında, bellerine kadar suyun içinde 5 asker gördüklerini belirten Çalcı, sudan çıkan askerlerin kendilerine tatbikatta olduklarını söyleyerek ışığı kapatmalarını istediğini aktardı.

Çalcı, bunun üzerine oradan ayrıldıklarını ve geri dönüp durumu köy muhtarına bildirdiklerini ifade etti. 5 asker görmüş olmalarına rağmen kanalın diğer tarafından da sesler geldiğini vurgulayan Çalcı, bu nedenle sayının daha fazla olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Çalcı, askerlerin sakallı olduğuna da dikkati çekti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde