KOBİ'lere 800 bin liralık destek için son güne dikkat!

KOBİ'lere 800 bin liralık destek için son güne dikkat!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOBİ'lere 800 bin liraya kadar destek sağlayacak KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'na son başvuru tarihinin ...

KOBİ'lere 800 bin liralık destek için son güne dikkat!
16px
24px
19.04.2016 15:16
ABONE OLgoogle
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri  Işık, KOBİ'lere 800 bin liraya kadar destek sağlayacak KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'na son başvuru tarihinin 6 Mayıs olduğunu bildirdi.

Bakan Işık, KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek  Programı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmalat sanayisinin, öncelikli desteklenmesi gereken alanlar içine  alındığını anlatan Işık, KOSGEB'in de bu kapsamda KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek  Programı'nı hazırladığını söyledi.

Işık, programın proje teklif çağrısına çıkıldığını belirterek,  "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile gelişmekte olan üçüncü, dördüncü,  beşinci ve altıncı bölgelere yönelik, 'Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde  Katma Değerin Arttırılması' ve Türkiye genelinde 'Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji  KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme' başlıklarıyla 2 proje çağrısı yayımladık." diye  konuştu.

Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde katma değerin artırılması konulu  proje teklif çağrısının destek üst limitinin 600 bin lira olduğunu dile getiren  Işık, programda düşük ve orta-düşük teknoloji kullanan firmaların hedeflendiği  kaydetti.

Işık, düşük teknolojide maden suları ve diğer şişelenmiş suların  üretimi, gıda ve alkolsüz içeceklerin, tekstil, deri ve ilgili ürünlerin,  mobilya, ağaç, mantar, kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı, kayıtlı medyanın  basılması ve çoğaltılması, orta-düşük teknolojide ise kok kömürü ve rafine  edilmiş petrol kauçuk ve plastik ürünleri, fabrikasyon metal ürünleri, diğer  metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, gemi ve tekne  yapımı, makine ile ekipmanların kurulumu ve onarımı gibi konuların kapsam içinde  olduğu bilgisini verdi.

'UZAY ARAÇLARI İMALATI DA DESTEK KAPSAMINDA' 

Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme  konulu proje teklif çağrısına da değinen Işık, bunda da proje destek üst limitini  800 bin lira olarak belirlediklerini belirtti.

Işık, bu çağrıda da orta-yüksek teknolojide kimyasallar ve kimyasal  ürünler, silah, mühimmat, elektrikli teçhizat, motorlu kara taşıtı, römork, yarı  römork, demiryolu lokomotifi, vagon, askeri savaş araçları, ulaşım araçları,  tıbbi ve dişçilikle ilgili araç ve gereçlerin imalatı, yüksek teknolojide ise  temel eczacılık ürünleri ve eczacılığa ilişkin malzemeler, bilgisayarların,  elektronik ve optik ürünlerin, hava taşıtları ve uzay araçları ile bunlarla  ilgili makinaların imalatı gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin  yararlanabileceğini aktardı.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı çağrılarının 1 Nisan itibarıyla  açıldığını hatırlatan Işık, son başvuru tarihinin 6 Mayıs olduğunu belirtti.

Işık, başvuruların son güne bırakılmaması uyarısında bulunarak,  2014-2015 yılları verilerine göre ortalama net satış hasılatı en az 300 bin lira  ve ortalama çalışan sayısı en az 3 olan işletmelerin çağrıya başvurabileceğine  dikkati çekti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde