KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep'te

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep'te

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne katılmak üzere Gaziantep’e geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep'te
16px
24px
22.11.2013 19:52
ABONE OLgoogle

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu Derneği'nin daveti üzerine "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne katılmak üzere Gaziantep’e geldi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından havaalanında karşılanan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, beraberindekilerle birlikte Gaziantep Valiliği’ne hareket etti. Vali Erdal ata ile sohbet eden ve Gaziantep hakkında bilgiler alan Eroğlu, Gaziantep’teki gelişmeleri takip ettiklerini ve bu gelişmelerden son derece memnuniyet duyduğunu belirterek, “Gaziantep’teki gelişmeleri gördükçe, özellikle sanayi şehri olması, 170 ülkeye ihracat yapması anlamlı bir olaydır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anavatandaki gelişmeleri gördükçe mutlu olan bir halka sahiptir. Halkımız Türkiye’yi anavatan olarak biliyor. Anavatan’daki gelişmeleri de sadece Ankara ve İstanbul’daki gelişmeleri değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki gelişmeleri de hassasiyetle izleyen bir halkız. Bu bakımdan buradaki gelişmeler bizi son derece memnun etmektedir. Anavatan Türkiye geliştikçe ekonomisi büyüdükçe bizde nasibimizi bundan alırız düşüncesi hakimdir. Güçlü bir Türkiye ayrıca bizim hem müzakere masasında hem elimizin güçlü olması demektir hem de Kıbrıs’ta güven içerisinde yaşamamız demektir. Çok şükür anavatan silahlı kuvvetleri bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde huzurumuzu güvenimizi sağlamaktadır. Bizde çok rahat ve güvenli bir ortamın içerisinde yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Basın mensuplarının, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Rum Futbol Federasyonu’nun birleşmesi ile ilgili gündeme gelen sorularını yanıtlayan Eroğlu, bu birleşmeye olumsuz baktığını kaydederek, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu KKTC’nin halkının kurduğu bir federasyondur. KOF ise Kıbrıs Rumlarının kurduğu ve kulüplerinin temsil edildiği bir kuruluştur. Dolayısıyla biz yıllardan beri Rumlardan ayrı yaşıyoruz. Aslında 1959-60 anlaşmaları ile kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde o zamanda bile federasyonlarımız ayrıydı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Rumların Federasyonu birbirinden ayrıydı. 60 anayasasında da zaten eğitim, spor, kültür ve din cemaat meclislerine bırakılmıştı. O yüzden ben bu birleşmeyi olumlu bir birleşme olarak kabul etmiyorum. Böyle bir birleşmeyi kabul etmek tabii ki mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Gaziantep Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Vali Erdal Ata ile hediyeleşti. Derviş Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Sanayici İş Adamları ile akşam yemeğine katılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde