Jet sosyeteyi karıştıran davada şok gelişme

Jet sosyeteyi karıştıran davada şok gelişme

Esra ve Can Pekcan'ın boşanma davasında belirlenen tazminat hükmü, yargıtay tarafından Esra Pekcan lehine bozuldu.

Jet sosyeteyi karıştıran davada şok gelişme
16px
24px
14.12.2016 11:03
ABONE OLgoogle

Yargıtay Esra Pekcan’ın 300 bin liralık tazminat talebi hakkında karar verdi. Jet sosyetenin 'aldatma' davasında Esra Pekcan, otomotivci eşi Can Pekcan ve Nalan Aksoy'un aşk kaçamağı haberini mahkemeye delil gösterince 300 bin TL tazminatla boşanmıştı.

Esra Pekcan, 4 Aralık 2004'te evlendiği galerici eşi Can Pekcan'a iki yıl önce boşanma davası açtı. Evliliklerinden iki çocuğu olan Pekcan, kocasının haftada birkaç gün eve gelmediğini, çocuklarıyla ilgilenmediğini iddia etti ve basında yer alan bir haberden de, kocasının kendisini aldattığını öğrendiğini öne sürdü.

KAÇAMAK HABERİNDEKİ KADIN ARKADAŞIM OLUR

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, davalı Can Pekcan'ın avukatı ise, müvekkilinin ailesine son derece bağlı ve ahlâklı bir işadamı olduğunu, evliliğini devam ettirmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini iddia ederek, davanın reddini istedi. 

Can Pekcan ise, basında çıkan ‘Alaçatı Kaçamağı' şeklindeki haberde birlikte olduğu iddia edilen kadının, 25 yıllık arkadaşı olduğunu ileri sürdü. Tarafların boşanmasına karar veren mahkeme, Esra Pekcan'ın istediği 10 milyon liralık manevi tazminat ile yoksulluk nafakasını reddetti. Can Pekcan'ın 300 bin lira maddi tazminat ile çocukları için aylık 5 bin 500 lira iştirak nafakası ödemesi hükmünü, Esra Pekcan temyiz etti. Esra Pekcan'a eski kocası Can Pekcan'ın ödemesine hükmedilen 300 bin lira tazminatı, Yargıtay az buldu. Esra Pekcan, kendisi için 20 bin, iki çocuk için 40 bin lira olmak üzere aylık 60 bin lira nafaka ve 3 milyon lirası maddi ve 7 milyon lirası manevi olmak üzere 10 milyon lira manevi tazminat istemişti.

‘TAZMİNAT MİKTARI AZDIR'

Temyiz dosyasına bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 13 Haziran 2016'da, kararı Esra Pekcan lehine bozdu. Daire, gerekçesinde de şunlara dikkat çekti: “Erkeğin kabul edilen ve gerçekleşen kusurlu davranışları yanında güven sarsıcı davranışlar içerisine girdiği anlaşılmaktadır. Bu durum kadının kişilik haklarına saldırı teşkil edecek niteliktedir. Davacı kadın yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, reddi doğru görülmemiştir. Hükmolunan maddi tazminat miktarı da azdır. Bu nedenle davanın kadın yararına bozulmasına karar verildi” Davaya tekrar bakan mahkeme, Can Pekcan'ın avukatının bozma ilamına karşı diyeceklerini bildirmesi için duruşmayı erteledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde