Jet Fadıl aynı yalanla yine oy istedi!

Jet Fadıl aynı yalanla yine oy istedi!

Siirt Bağımsız Milletvekili Adayı Fadıl Akgündüz düzenlediği mitingre Siirtliler'e bakın ne vaat etti..

Jet Fadıl aynı yalanla yine oy istedi!
16px
24px
05.06.2015 08:35
ABONE OLgoogle
Günler öncesinden "Siirtlilere bir sürprizim var" diyen Bağımsız Milletvekili Adayı Fadıl Akgündüz, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde alana özel kasalı kamyon içinde otomobil getirtti. Kuracağı otomobil fabrikasının 4 bin kişiye iş sağlayacağını, 48 bin kişinin yan sektörde çalışacağını söyleyen Akgündüz, "Her aileden en az 1 kişiye iş imkanı sağlayacağız" dedi.

Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikası olacaktı, çöplük oldu

"OTOMOBİL FABRİKASI KURACAĞIM, HER AİLEDEN EN AZ 1 KİŞİ ÇALIŞACAK"

Miting alanındaki konuşmasına besmele ile başlayan Siirt Bağımsız Milletvekili Adayı Fadıl Akgündüz, Erzurumlu Hakkı hazretlerinin 6. kuşak, İsmail Fakirullah hazretlerinin de 8. kuşak torunu olduğunu söyledi. 282 milyon euro harcayarak bir otomobil fabrikası projesi hazırladığını belirten Akgündüz, "Bugün burada bir sürpriz yapacağım demiştim. Birazdan size o sürprizi göstereceğim" dedi.

Daha sonra kürsüden inen Akgündüz, vatandaşların meraklı bakışları arasında miting alanında hazır bekletilen üstü kapalı kasa kamyonetin içine girerek bir otomobille miting meydanına girdi. Ardından yeniden kürsüye çıkan Akgündüz, "Evet size bir misafirimiz var dedim ya, işte sürpriz misafirimiz budur. Bu sihirli kutudan çıkan bu otomobil kuracağımız fabrikada 4 bin kişiye iş sağlayacak. Fabrikada 48 bin kişi yan sektörde çalışacak. Her aileden en az 1 kişiye iş imkanı sağlayacağız. Bu şaka değil kardeşim "dedi.

"SİHİRLİ KUTUNUN GELMESİYLE İNSANIN HAYATI DEĞİŞECEK"

Akgündüz, daha sona eline aldığı bir dosyayı göstererek, "Bakınız bu dosya 1999 yılında onaylanmış fabrikanın projesidir. Bu fabrikaya 350 milyon dolar para harcayacağız. Hepsi bu sihirli kutunun gelmesiyle insanın hayatı değişecek" diye konuştu.

"MALİYETİNE OTOMOBİL VERECEĞİM"

Akgündüz, "Günde bin tane otomobil üreteceğiz. 48 bin kişi çalışacak. Bu otomobil yapılacağı yıl Siirt'te herkes 4 bin 850 dolar ile Cadilllac standartlarında bu otomobili bir defaya mahsus maliyetine vereceğim. Ayrıca size bir jestim daha var, o da bugünden itibaren Capris Gold'ta yarı fiyatına konaklama imkanı veriyorum" şeklinde konuştu.

Akgündüz, konuşmasının ardından meydanda vatandaşlarla birlikte halay çekti.

2002'DE DE AYNI YALANI SÖYLEMİŞTİ

3 Kasım 2002... AKP’nin 12 yıllık iktidarını başlatan, Türk siyaset tarihinin en önemli tarihlerinden biri. Bu seçimler ülkedeki birçok dengeyi alt üst etti. Hürriyet’in 4 Kasım manşetindeki gibi “Sosyal patlama sandıkta oldu.”


Bu seçimlerde Meclis’in çok büyük çoğunluğu yeni isimlerden oluşmuştu. Kuşkusuz bunlardan en ilginci, Siirt Bağımsız Milletvekili Fadıl Akgündüz’dü. Peş peşe patlayan girişimleri, Avrupalı Türklerden yatırım vaadiyle topladığı paralarla adından söz ettiren Akgündüz, kurduğu şirketin ön adını lakap edinmişti: Jet Fadıl.

Tutamadığı vaatleri, batırdığı projeleri, topladığı paraları iç etmesiyle ünlü Akgündüz; oyları alıp dokunulmazlık zırhına kavuşabilmek için ceylan derili koltuğa oturmayı kafasına koymuştu.

Denizi getirmek artık vaat olmaktan çıkmıştı siyaset tarihinde. Daha yaratıcı vaatler, daha iyi göz boyayacak sözlere ihtiyaç vardı. “Jet” hızıyla ortaya bir vaat attı Fadıl Akgündüz: “Siirt’te otomobil fabrikası kuracağım…” 

Akgündüz, Siirt'teki bir başka hayal kırıklığı olan havaalanının yakınında, şaşaalı bir törenle ‘Jet Motors' otomobil fabrikasının temelini attı.

Tanju Çolak’lı Sergen Yalçın’lı basın toplantılarında, İngiltere’de tasarlanan “İmza” adında konsept bir otomobil bile sergilendi. 3 Kasım yaklaşıyordu. Siirtlilerin hayallerini süsleyen şey o sıra Jet Motors’du.


Siirtli seçmen şok yaşamıştı. Ne fabrika inşaatı vardı ortada, ne de birilerinin çalıştığı bir ofis. Kapısı penceresi uçmuş, “cabrio” bir ofis vardı. İçeride yağmur bile yağıyordu.

O fabrikanın son durumunu okumak için: Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikası olacaktı, çöplük oldu
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde