Jet Fadıl'a 'yolsuzluk'tan 'jet' serbest

Jet Fadıl'a 'yolsuzluk'tan 'jet' serbest

Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz, hakkında başlatılan devre mülk yolsuzluğu iddialarına ilişkin soruşturmada tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı.

Jet Fadıl'a 'yolsuzluk'tan 'jet' serbest
16px
24px
22.12.2015 04:52
ABONE OLgoogle
Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz, hakkında başlatılan devre mülk yolsuzluğu iddialarına ilişkin soruşturmada tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı. Akgündüz, devlet içindeki 'paralel yapı'nın kendisini batırmak için elinden geleni yaptığını belirterek geçen yıl Erdoğan'dan yardım istemişti

Akgündüz, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Caprice Gold Maldivler projesine ilişkin hakkında hakkında devre mülk yolsuzluğu iddialarıyla soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz savcılığa ifade verdi.

Jet Fadıl'dan Erdoğan'a mektup

Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz, geçen yıl kendisini 'mazlum' olarak nitelendirdiği bir mektupla  o sırada Cumhurbaşkanı adayı olan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemişti.  Akgündüz mektubunu Caprice Termal otelin internet sitesinden basına duyurmuştu.

Jet Fadıl olarak bilinen Akgündüz dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine geldi. Burada Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca ifadesi alınan Akgündüz “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Akgündüz, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Akgündüz'ün İstanbul'da vaat ettiği otelden aldıkları dairelerin ellerine geçmemesi sebebiyle mağdur olduğunu belirten müşteriler, Caprice Yatırımcıları Derneği'ni kurdu. Dernek üyeleri Akgündüz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Akgündüz'ün projelerine para yatıran ancak karşılığını alamadıklarını belirten dernek yetkilileri, 185 mağdur adına şikâyetçi olmuştu.

Caprice Yatırımcıları Derneği Başkanı Doğan Bakırcı, suç duyurusundan sonra yaptığı açıklamada, Akgündüz'ün Caprice Gold, Jetkent, Proton ve Maldivler gibi birçok proje ile toplumun karşısına çıktığına dikkat çekmişti. Akgündüz'e ulaşamadıklarını belirten Doğan Bakırcı, mağduriyetlerini şöyle anlatmıştı:

“Tabii ki hiçbir projesini sonuçlandırmadı. Kendisiyle alâkalı birçok çalışmamız oldu. Yaklaşık 12 bin kişinin mağdur olduğu bir dönemdeyiz. Aileler çok zor durumda. Ailesi yıkılan, boşanan, hatta kahrından ölen insanlarımız var. Bunlar da derneğimizin dosyalarında mevcut. Bayrampaşa'da Caprice Gold Oteli projesi var. Otelin daha inşaatı başlarken kira ödemesine başladı. Bunun belli bir süre insanları oraya çekmek amaçlı olduğunu tespit ettik. Belli bir aşamaya geldikten sonra şimdi kendisi muhatap olunmayacak şekilde kayboldu ortadan. Ama değişik insanlar üzerinden de ‘home otel' projesi ile tekrar satış yaptığını duyduk. Biz buradan da bir sürü mağdurun oluşacağını ve bunların da aynı şekilde şu anki mağdurlar gibi olacağını düşünüyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz, bu tür projelere kanmayın. Şu ana kadar hiçbir projesi bitmiş değil.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde