Japonlara satıldı, şirket avına çıktı

Japonlara satıldı, şirket avına çıktı

1989 yılında kurulan Mars Lojistik’in yüzde 51 hissesi geçen yıl ekim ayında Japon Hitachi Transport System’e geçmişti. Şimdi yeni şirket peşindeler..

Japonlara satıldı, şirket avına çıktı
16px
24px
18.04.2014 11:58
ABONE OLgoogle
1989 yılında kurulan Mars Lojistik’in yüzde 51 hissesi geçen yıl ekim ayında Japon Hitachi Transport System’e geçti. Yüzde 49 hissesi ise Garip Sahillioğlu’nda kaldı. Şirketin yeni hakim ortağı Hitachi, Mars Lojistik’in yönetimini değiştirmedi. Sahillioğlu yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam ediyor. CEO görevini ise Ali Tulgar üstlendi.

Şirket, yeni ortağın gücüyle 2013 yılını iyi bir performans ile kapattı. 275 milyon dolar ciro, bin 75 kişilik istihdamla yılı tamamladı. Bu yılki hedef de hiç mütevazi değil. Yüzde 20 büyüme hedefleniyor. 325 milyon dolarlık bir ciro bekleniyor. Bu ciro hedefi ‘şimdilik’ şartıyla geçerli. Çünkü Mars Lojistik sadece filo büyüterek değil şirket satın almaları yaparak da büyümeyi planlıyor.

Bu çerçevede de ismini gizli tuttukları bir şirketle de görüşmelere başlamışlar. İki, üç ay içinde de satın alma sürecini tamamlayacaklarmış. Süreç tamamlandıktan sonar gündemlerinde başka şirketler de olacakmış.

Mars Lojistik CEO’su Ali Tulgar, şirketin 200 tır siparişi daha verdiğini belirterek, “Hem filomuzu büyüteceğiz, hem de şirket satın alacağız. İki türlü büyüyeceğiz. Ciro ve büyüme hedeflerimizi mutlaka yukarı yönde revize edeceğiz” diyor.

Ekonomiyle ilgili pozitif beklentileri bulunan Tulgar, “Dünyanın dört bir yanına mal taşıyoruz. Hem içeride hem dışarıda olumlu yönde hareketlilik var. Ekonominin büyümeye devam etmesini bekliyoruz” diyor.
Para Dergisi 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde