Japon devi Türkiye'ye yatırımını resmen açıkladı

Japon devi Türkiye'ye yatırımını resmen açıkladı

Toyota, Adapazarı'nda yapacağı yatırımla ilgili resmi açıklamada bulundu.

Japon devi Türkiye'ye yatırımını resmen açıkladı
16px
24px
15.10.2014 15:52
ABONE OLgoogle
Toyota, Adapazarı'nda yapacağı yatırımla ilgili resmi açıklamada bulundu. Nikkei ajansının haberine göre Toyota Adapazarı'nda üreteceği SUV model için 187 milyon dolar (20 milyar yen) yatırım yapılacağını açıkladı

Yatırım sonucu üretime 2016'da geçileceği belirtilen açıklamada Adapazarı'ndaki tesislere yapılacak yatırımla yıllık üretime ek olarak 100 bin araç üretilecek.

Toyota bu yatırımla üretilecek SUV modeli araçları Türkiye'ye yakın pazarlara ve Asya pazarına ihraç edecek.

İLK YERLİ SUV
 
Yatırımla birlikte hem hibrit hem de benzinle çalışan kompakt SUV model üretilecek. Hibrit SUV'da yeni Prius'ta kullanılan çevre dostu HV sistemi bulunacak. Toyota'nın Paris'te tanıttığı konsept C-HR modeli üretilecek yeni modelin bazını oluşturuyor.

Adapazarı'nda üretilecek SUV modeller Toyota'nın RAV4 modelinden daha küçük tasarlandı.

Toyota Adapazarı tesislerinde iki modelin üretimine de devam ediyor. Yeni Corolla kompakt modelin üretimine geçen yıl başlayan firma bu modeli İsrail, Rusya ve diğer yakın pazarlara sürecek. Toyota Adapazarı'nda aynı zamanda Verso minivan modelini AB pazarlarına ihracat için üretiyor. 

Bugüne kadar yapılan toplam yatırımın 1.9 Milyar Dolar’a ulaştığı Toyota Otomotiv Sanayi, 2002 yılında ihracata başladı ve kümülatif ihracat tutarı 20 Milyar Dolar’ı geçti. Eylül 1994 yılından bu yana üretilen 1.5 Milyon adet otomobil modelleri şunlardır:

- Corolla (Corolla Wagon dahil olmak üzere yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve halen onbirinci nesil)

- Auris (2007-2012 döneminde üretildi)
 
- Verso (2004 yılında başladı, 2009 yılından bu yana mevcut model)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde