JP Morgan CEO’sundan şoke eden sözler

JP Morgan CEO’sundan şoke eden sözler

JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon ABD’de bankacılık sektörü ile ilgili düzenlemelerin bir türlü hayata geçirilememesi üzerine adeta ateş püskürdü.

JP Morgan CEO’sundan şoke eden sözler
16px
24px
16.07.2017 07:13
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlarından oluşan İş Konseyi üyesi ve dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon ABD’de bankacılık sektörü ile ilgili düzenlemelerin bir türlü hayata geçirilememesi üzerine adeta ateş püskürdü. 

Washington’daki siyasi tıkanıklık nedeniyle büyük bir hayal kırklığı yaşayan Dimon Cuma günü yaptığı bir konuşmada “Amerikan vatandaşı olmak neredeyse utanç verici. Bu ülkede bir şeyler yapmak için aptalları dinlemek zorunda kalıyoruz. [Yasaları çıkarmamak] Amerika’nın orta sınıf vatandaşına zarar veriyor. Bu Cumhuriyetçilerle veya Demokratlarla ilgili bir durum değil.” dedi.

“Dünyadaki en bürokratik, en karışık, en kavgalı toplumu haline geldik” diyen Dimon konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Büyük Durgunluk’tan bu yana ülke ekonomisi yüzde 1,5 ila yüzde 2 arasında büyüyor. Bunu aptallıklara ve siyasi tıkanıklıklara rağmen yapıyoruz. Eğer daha akıllı kararlar alabilseydik ve siyasi tıkanıklarla uğraşmasaydık daha iyisini yapabileceğimizi söylemeye çalışıyorum.”

Dimon’ın ülkedeki bazı bankaların beklentilerden fazla gelen kar rakamları sonrası bu eleştirileri yapması ise dikkat çekti. Dimon’ın CEO’luğunu yaptığı JPMorgan’ın ikinci çeyrek dönem karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 artışla 7 milyar dolara,  gelirleri ise yüzde 5 artışla 26 milyar dolara yükselirken Wells Fargo’nun karı 5,26 milyar dolardan 5,8 milyar dolara yükseldi. Citigroup’un net geliri ise yüzde 3 düşüşle 3,87 milyar dolar olarak açıklansa da yine de analistlerin beklentilerinden fazla geldi. Bankalar açıklamalarında kar artışlarının faiz oranlarındaki hafif yükselişten kaynaklandığını belirtti. 

Trump seçim kampanyası sırasında bankacılık sektörüne yönelik regülasyonların 2008 yılındaki finansal krizden sonra çok sıkı hale geldiğini söylemiş ve bu regülasyonları yumuşatma sözü vermişti. Ancak her ne kadar Beyaz Saray birçok endüstrinin isteğini yerine getiren yasaları Senato’dan geçirmiş olsa da bankacılık sektörü ile ilgili yasalar konusunda henüz bir ilerleme kat edebilmiş değil. Birçok banka CEO’su bu konuda gelecek yıla kadar ciddi bir ilerlemenin yaşanacağını da artık beklemiyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde