İtalyan basınında müthiş THY iddiası

İtalyan basınında müthiş THY iddiası

İtalyan gazetesinin iddiasına göre Türk Hava Yolları (THY), İtalyan havayolu şirketi Alitalia ile ilgilenen şirketler arasında yer alıyor. THY ise bu iddia karşısında bir açıklama yaparak haberi yalanladı.

İtalyan basınında müthiş THY iddiası
16px
24px
07.06.2017 16:02
ABONE OLgoogle

Türk Hava Yolları'nın (THY) finansal olarak zor durumda bulunan İtalyan havayolu şirketi Alitalia ile ilgilenen şirketler arasında yer aldığı belirtildi.

İtalyan II Messaggero gazetesinin haberine göre, Alitalia ile ilgili niyet beyan eden 30'un üzerindeki şirket ve fon arasında THY de yer alıyor. Habere göre, Alitalia ile ilgilenen şirketlerden hiçbiri şirketin tamamını satın almakla ilgilenmezken; sadece havayolu şirketinin bazı varlıklarına ilgi gösteriyor.

İtalya'nın finansal olarak zor durumdaki havayolu şirketi Alitalia'yı satmakla görevlendirilen yetkililer, dün yaptıkları açıklamada 32 şirketin Alitalia ile ilgilendiklerini yazılı olarak kendilerine ilettiklerini belirtmişti.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, İtalyan medyasında yer alan THY'nin de Alitalia Havayolları ile ilgilendiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Üstün, "THY'nin İtalyan Alitalia şirketinin satışı ile ilgilendiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde