İstikrarsızlık var hisselerimizi geri alıyoruz

İstikrarsızlık var hisselerimizi geri alıyoruz

Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede yaşanan istikrarsızlıkların sermaye piyasalarındaki etkileri görülmeye devam ediyor.

İstikrarsızlık var hisselerimizi geri alıyoruz
16px
24px
28.05.2016 11:24
ABONE OLgoogle
En son gelişme ise Akfen GYO hisse geri alım programına karar vermesi. Şirket dün yaptığı açıklamada koşullar gerektirdiğinde şirketin kendi hisselerini satın alabilmesinin amaçlandığı bildirdi.

Hisse geri alım programına gerekçe olarak ilk sırada “Türkiye’nin bulunduğu siyasi coğrafyada ortaya çıkan istikrarsızlıklar” gösterildi.

Bununla birlikte şirketin hisse fiyatının, halka arz fiyatının önemli oranda altına inmiş olması, Borsa İstanbul’da oluşan değerlerin Şirketin faaliyetlerinin gerçek performasını yansıtmaması ve fiyat dalgalanmalarını azaltmak amacıyla yapılacağı belirtildi.

Karar hisseleri yükseltti

Geri alım programının uygulanacağı süre olarak Yönetim Kurulu’na üç yıl süre ile yetki verildiği belirtildi. Geri alımlarında alt fiyat limiti 0, üst fiyat limiti ise 2,28 TL olarak belirlendi.

Geri alınabilecek azami pay sayısı olarak şirketin paylarının yasal mevzuatın izin verdiği şirket sermayesinin yüzde 10’una karşılık gelen rakama kadar geri alınmasının söz konusu olduğu açıklandı.

Geri alım programının açıklanmasının ardından şirketin hisselerinde hızlı bir yükseliş kaydedildi. TSİ 13:35 itibariyle şirketin hisseleri yüzde 1,3 primle 1,51 TL’den işlem gördü. Şirket hisselerinin ay başından bu yana kazancı ise yüzde 6 oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde