İstifa eden Yahoo CEO'su 1 Milyar Dolar kazandırmış..

İstifa eden Yahoo CEO'su 1 Milyar Dolar kazandırmış..

ABD'li operatör Verizon'un yaklaşık 4,5 milyar dolara satın aldığı Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer istifasını açıkladı

İstifa eden Yahoo CEO'su 1 Milyar Dolar kazandırmış..
16px
24px
14.06.2017 14:23
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük internet portallarından Yahoo'da 2012'den bu yana CEO'luk görevini yürüten Marissa Mayer, istifa etti.

Mayer, Yahoo çalışanlarına gönderdiği mektupta herkese teşekkür ederek, bu süreçte hisse değerini yükselttiğini, aylık kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkardığını haıtrlattı. 

Beş yıl önce göreve gelen Mayer'den önce, şirket yıllarca süren kararsız bir dönemdeydi ve yönetici kaynaklı sorunlarla uğraşıyordu. Mayer döneminde, hisse senetleri artış yaşasa da, Yahoo'nun eski konumuna gelmesi ya da teknoloji dünyasında söz sahibi olması gibi beklentiler karşılanamadı.

48 Milyar dolarlık internet devi 4,5 milyar dolara satıldı

ABD'li telekomünikasyon şirketi Verizon'a 4,5 milyar dolarlık satışı 9 Haziran'da tamamlanan Yahoo, 16 Haziran'dan itibaren Altaba Inc adını alacak. Bu şirketin yüzde 15,5 hissesi Alibaba Grubuna aitken, yüzde 35,5'u da Yahoo Japonya'nın olacak.  Yahoo Yönetim Kurulu Üyesi Thomas McInerney, Altaba'da CEO olarak görev yapacak. 

Verizon yönetimi altında, Yahoo, AOL ile birleşerek Oath adlı yeni bir oluşuma dönüşecek. Oath, Huffington Post, TechCrunch, Engadget gibi çeşitli medya gruplarının da yer aldığı yaklaşık 50 markayı yönetecek ve CEO'su da şu anda AOL CEO'su olan Tim Armstrong olacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde