İşte zenginlerin yatırım tercihi

İşte zenginlerin yatırım tercihi

Avrupa’nın en zenginleri yatırıma hız veriyor.

İşte zenginlerin yatırım tercihi
16px
24px
18.04.2014 08:51
ABONE OLgoogle
JP Morgan’ın anketine göre Avrupalı zenginlerin yarıdan fazlası önümüzdeki dönemde hisse piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Avrupa’nın en zenginleri yatırıma hız veriyor. JP Morgan’ın yaptığı araştırmaya göre Avrupa’da özellikle krizin vurduğu Yunanistan ve İspanya başta olmak üzere varlıklı yatırımcılar, yatırım portföylerini artırmayı planlıyor.

En az 30 milyon dolar varlığı bulunan yatırımcıların yüzde 75′i ve 1 milyon dolardan fazla nakti bulunan yüksek gelirli kişiler, Avrupa borsalarında yükseliş beklentisiyle atıl tuttukları parayla portföylerini büyütmeyi düşünüyor.

YÜZDE 50’DEN FAZLANIN TERCİHİ HİSSELER

1000 yatırımcının katılımıyla gerçekleşen ankette yatırımcıların yüzde 50′den fazlasının hisse senedi piyasasına, yüzde 18′inin ise hedge fon ve gayrimenkul piyasasına yönelmeyi düşündüğü görüldü.

Ancak yüzde 18′lik bir kısım yatırımcı nakitte kalmaya kararlı. ‘2014 İYİ BİR YIL OLACAK’ JP Morgan özel bankacılık Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Strateji Müdürü Cesar Perez, yatırımcıların son birkaç yılda nakitte kalarak borsa endeksleri başta olmak üzere riskli yatırımlardan gelen kazançları kaçırdığını, 2014′ün portföy yatırımı için iyi bir yıl olacağını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde