İşte manken patronun son yatırımı

İşte manken patronun son yatırımı

Türkiye, Murat Akdoğan’ı ‘manken’ ve ‘patron’ olarak tanıdı. Ama onu sadece bu sözlerle anlatmak olmaz. Hayat hikayesi film olacak cinsten…

İşte manken patronun son yatırımı
16px
24px
18.04.2014 14:52
ABONE OLgoogle
Türkiye, Murat Akdoğan’ı ‘manken’ ve ‘patron’ olarak tanıdı. Ama onu sadece bu sözlerle anlatmak olmaz. Hayat hikayesi film olacak cinsten… Mühendis olarak işe girdiği Baymak Kombi’yi borçtan kurtaran Akdoğan daha sonra şirketin yüzde 20 hissesini alarak patron olmuştu.

Baymak’ın büyük hisselerinin tamamını 2008’de Alman Baxi’nin de sahibi olan BDR Thermea aldı. Baymak’ı sattıktan sonra birikimlerini sağlık sektöründe değerlendiren Akdoğan şimdi kurucusu olduğu Özel Ethica Sağlık Grubu’nu büyütmeye çalışıyor.

2007 yılında kurulan Ethica İncirli Hastanesi ile sektöre giren grup, 2008’de Estethica Bakırköy Tıp Merkezi’ni açtı. 2010’da Estethica Ataşehir Tıp Merkezi’nin açılışını, 2011’de Estethica Levent Hastanesi takip etti. Diğer bir deyişle Akdoğan’ın patronu olduğu grubun sağlık alanında iki hastanesi ve iki tıp merkezi bulunuyor.

Öğrendiğimize göre Özel Ethica Sağlık Grubu, şimdi yeni bir hastane yatırımı daha yapıyor. Kadıköy Kızıltoprak’ta Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’na komşu yeni hastane, genel hastane hizmetleri verecek. 20 katlı binada 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak hastanenin 2015’te hizmete açılması planlanıyor.

Onkoloji ve kalp damar cerrahisi bölümlerinin sürükleyicisi olması beklenen 160 yatak kapasiteli hastanede sekiz ameliyathane bulunacak. Hastanenin bir özelliğinin de 50 metrekare büyüklüğe kadar çıkabilen VIP hasta odaları olduğunu belirtelim.
Para Dergisi 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde