İşte dünyanın ilk ve en büyük kavisli ekranı

İşte dünyanın ilk ve en büyük kavisli ekranı

LG Electronics, düzenlediği basın toplantısıyla 2014 yılına yönelik stratejilerini açıklarken yeni nesil CURVED OLED ULTRA HD TV’lerini de tanıttı.

İşte dünyanın ilk ve en büyük kavisli ekranı
16px
24px
17.04.2014 11:07
ABONE OLgoogle
LG Electronics, düzenlediği basın toplantısıyla 2014 yılına yönelik stratejilerini açıklarken yeni nesil CURVED OLED ULTRA HD TV’lerini de tanıttı.

Basın toplantısında LG Electronics Türkiye’nin Avrupa’da lider konumda bulunduğunu belirten LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, 2013 yılında yüzde 20’in üzerinde olan TV Pazar paylarını, 2014 yılı sonu itibariyle yüzde 30’ların üzerine taşımayı hedeflediklerini söyledi. 

LG Electronics, Four Seasons the Bosphorus Hotel’de düzenlediği basın toplantısıyla 2014 yılına yönelik stratejilerini açıkladı ve trend belirleyen yeni CURVED OLED ULTRA HD TV ürün serisini tanıttı. LG’nin bir dizi yeni teknolojiyle gelen 77 inç ULTRA HD CURVED OLED TV’si ile dünyanın ilk ve en büyük kavisli ekran tasarımına sahip televizyonu 105 inç CURVED 5K ULTRA HD TV’si kullanıcıya eşsiz izleme deneyimi sunuyor.



Calvin Cho ayrıca, tüketicilerin daha net, daha gerçekçi ve daha canlı görüntü beklentisini karşılamak için LG’nin tüm gücüyle çalıştığını dile getirdi. 4K ULTRA HD TV’lerden sonra dünyanın ilk CURVED OLED TV’sini tüketiciyle buluşturduklarını vurgulayan Calvin Cho sözlerine şöyle devam etti;

“Biz LG olarak ULTRA HD TV ve CURVED OLED TV teknolojisini geliştirerek 2014 ve sonrasında da çok kapsamlı ev eğlencesi için dünyanın lider markası olmayı garanti ediyoruz. Bununla beraber, görüntü teknolojileri kapsamında sektörün lideri olduğumuz için onur duyuyoruz ve TV pazarındaki bu liderliğimizi hem globalde hem de Türkiye’de sürdürmek için çok çalışmaya devam edeceğiz.”

Basın toplantısında ayrıca LG Electronics Türkiye Marka Pazarlama Bölüm Başkanı Gül Cabı kurumsal marka strateji sunumunu paylaşırken şu sözlere yer verdi: “LG Electronics olarak ürünlerimizi insandan ilham alarak geliştirmeye büyük özen gösteriyoruz. Bu da, tüketicilerimize günlük hayatlarıyla bağlantılı ürünleri en yüksek kalitede sunmamızı ve tüketicilerimizin güçlü ve mutlu hissetmelerini sağlıyor. Biz ayrıca tüketicilerimize LG ürünleri ile yeni olanakları keşfetmeleri için fırsat verdiğimize ve bu kapsamda hayatlarını da kolaylaştırdığımıza inanıyoruz. Bu felsefeyi, yeni marka stratejimize entegre ederek yeni temamızı “Yapabileceklerinin Sınırı Yok” olarak belirledik ve yapabileceklerinin sınırı olmadığında da ‘Hayat Güzeldir’ diyoruz.

ULTRA HD TV, CURVED OLED TV ve webOS ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştiren LG Electronics Türkiye Smart TV Ürün Müdürü Aytek Dorken ise LG’nin her yıl, üstün teknolojili, pazara yön veren yeni özellikleri ile yeni TV ürün gamını Türk kullanıcılarına sunduğunu ve 2014’te yeni nesil TV’leriyle de çıtayı daha da yükselttiklerini ifade etti. TV teknolojilerindeki yeniliklerin izleyicinin beklentilerini artırdığının altını çizen Aytek Dorken, sunumunda şu bilgileri aktardı:

“Sürekli devam eden inovatif çalışmalarımızla LG CINEMA 3D teknolojisini geliştirerek dünyada ve Türkiye’de sektörün lideri konumuna geldik. Tasarımı değiştirerek ve görüntü kalitesini de daha üstün bir şekilde sunarak farkımızı ortaya koyduk. 2012’de dünyanın ilk 84 inç 4K ULTRA HD TV’sini ve 2013’te dünyanın ilk CURVED OLED TV’sini tüketicimizle buluşturarak bir devrim yarttık ve daha da ileri giderek 77 inç ULTRA HD CURVED OLED TV ve 105 inç CURVED 5K ULTRA HD TV teknolojisini geliştirdik. Dolayısıyla, inovasyonda lider olmanın gururunu taşıyoruz.”

Aytek Dorken sunumuna şöyle devam etti: “Smart TV’lerin kullanımını daha da kolay hale getirmek için kullanıcıya sunduğumuz webOS işletim sistemi ile tüm güncel içerikler kolayca aynı anda kullanabiliyor.”  
LG 105 inç CURVED 5K ULTRA HD TV

Kusursuz görüntü kalitesine sahip bu ürün, 21:9 sinemaskop formatı sayesinde sinemadaki izleme deneyimini evlere taşıyor. 11 milyon piksel ekran çözünürlüğüne (5120 x 2160) sahip 105 inç CURVED ULTRA HD TV, LG Electronics ve LG Display arasındaki işbirliğiyle ortaya çıktı. Büyük ekranda renk keskinliği ve derinliğini sağlamak gibi sorunları aşmak için 21:9 formatındaki CURVED 5K ULTRA HD TV’de yeni bir teknoloji kullanılıyor. Diğer yandan, LG Display, renk sızmasını önlemek için ve her açıdan üstün bir izleme deneyimi sağlamak için Thin Film Transistor (TFT) piksel devre teknolojisini detaylandırarak arka aydınlatmadaki düzensizlik sorununu ortadan kaldırıyor.

LG 77 inç ULTRA HD CURVED OLED TV

77 inç ULTRA HD CURVED OLED TV’nin görüntüsündeki her pikselin renk derecesi, LG Color Refiner özelliği sayesinde otomatik olarak kontrol edilerek mükemmel bir tutarlılık ve denge sağlıyor. TV'nin sonsuz kontrast oranı ise LG’nin High Dynamic Range (HDR) algoritması tarafından yönetiliyor. Tru-ULTRA HD Engine Pro özelliği ise, görüntü kalitesini zenginleştirerek tüm görüntüleri 4K ULTRA HD kalitesine yakın bir seviyede gösteriyor ve ULTRA CINEMA 3D özelliği ise izleyicilere göz alıcı bir 3D deneyimi sunuyor.

Bu ürün aynı zamanda, ekrandaki görüntünün pürüzsüz, net ve daha gerçekçi görünmesini sağlayan MEMC (Motion Estimation Motion Compensation) özelliğini de içeriyor. Ayrıca, 2014 CES Inovasyon Ödülleri'nde ‘En İyi İnovasyon’ ödülüne layık görülen 77inç ULTRA HD CURVED OLED TV’nin kavisli ekranı ise yaprak şeklindeki standı ile tamamlanıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde