İşte bakanlara küfür eden maaşlı AK tetikçiler

İşte bakanlara küfür eden maaşlı AK tetikçiler

Erdoğan’a boyun eğmeyen herkese sosyal medyada küfür eden, karalayan, iftira atan, fişleyen trol hesaplara aylık 800 ile 4 bin TL arasında maaş bağlandığı ortaya çıktı

İşte bakanlara küfür eden maaşlı AK tetikçiler
16px
24px
28.08.2014 04:20
ABONE OLgoogle
Taraf Gazetesi’nin ortaya çıkardığı Twittergate skandalı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Gül ve Ailesi’ne hakaret eden, bakanlara fırça atan, bürokratları “vatan haini” ilan eden, muhalif gazeteciler için “gözaltı listesi” hazırlayan Aktroll hesaplarının sahiplerine maaş da bağlandığı ortaya çıktı.

Aktroll hesapları için, “trol havuzu oluşturulduğu”, bu havuzdan ise hesapların sahiplerine 800 lira ile 4 bin lira arasında ücret ödendiği bildirildi. Bazı başarılı trollerin, devlette kadro ile ödüllendirildiği kaydedildi. Son dönemde, “Gizli Arşiv” isimli internet sitesinde, SPK, İMKB ve BDDK başkanlarını “hain” ilan eden mesajları gönderen yandaş gazetecinin kısa bir süre önce, bir bakanlık da müşavir olarak atandığı belirlendi.

“SABAH VE ATV” HAVUZU GİBİ

Aktrollerin kimliğini deşifre eden Taraf, Aktroll hesaplarının mali boyutuyla ilgili de önemli bilgi ve belgelere ulaştı. Buna göre, Aktroll hesapların sahipleri için belirli bir havuz oluşturuldu. Sabah ve atv satışı için oluşturulan havuzun bir benzeri Aktroll hesapları için oluşturuldu. Bu hesap sahiplerine; söz konusu havuzdan ücret dağıtıldı. Ücret tutarları ise değişiyor. Örneğin yeni başlayan bir Aktrollün ücreti 800 liradan başlıyor. Meşhur hesapları yöneten bazı aktrollerin aldığı ücretler ise 4 bin liraya kadar yükseliyor.

BAZI TROLLERE KADRO VERİLDİ

Bazı aktrollere ücret ödenirken, bu konuda isim yapan ve başarılı olan bazı troll hesapların sahiplerine de kamuda kadro verildiği ortaya çıktı. Bu kadrodan en son yararlanan kişilerin başında ise “Gizli Arşiv”in şifresine sahip yandaş gazeteciler arasında yer alan İ.K. olduğu belirtildi.

Yandaş medya kuruluşlarında uzun süre ekonomi muhabirliği ve yöneticiliği görevinde bulunan İ.K.’nın bir süre önce “Gizli Arşiv” isimli sahte hesap tarafından adeta transfer edildiği bildirildi. Son dönemde, Gizli Arşiv isimli Twitter hesabından yapılan, BDDK, SPK ve İMKB yöneticileri hakkındaki vatan haini suçlamalarının da, yeni transfer edilen trol tarafından yazıldığı tespit edildi.

Gizli Arşiv’in dev transferinin, mesajları kendi cep telefonu üzerinden gönderirken, yakın çevresine de Gizli Arşiv isimli hesabın kendisine ait olduğunu itiraf etmekten çekinmediği kaydedildi. Bir dönem manipülasyon suçlamaları ile de karşı karşıya kalan İ.K.’nın, işten atılmalarında İMKB yöneticilerini sorumlu tuttuğu ve bu nedenle mesajlarında sık sık İMKB yöneticilerini hedef aldığı da konuşuluyor. Ekonomi bürokratlarını “vatan haini” ilan eden mesajları atan İ.K.’nın kısa bir süre önce, bir kamu kurumuna müşavir olarak atandığı belirtildi.

Twitter: Türkiye’de ofis açmak zaman alacak

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), Twitter ile ilgili daha önce başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan üçüncü toplantı 25 Ağustos 2014 tarihinde İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıda Twitter’ın Türkiye’de temsilcilik açması konusu gündeme getirildi. Twitter temsilcileri, Türkiye’de ofis açılması konusunun gündemlerinde olduğunu, ancak bunun zaman alacağı ifade etti. Yetkililer, ikili işbirliğinde kaydedilen aşamanın, ofis açılması hususunu teşvik edeceğini söyledi.
Hüseyin Özay/Taraf


Küfürbaz "esat ç", Bilal Erdoğan ve Aktroller bir arada... Esat Ç, daire içindeki kişi...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde