İşte Osman Kavala'nın tutuklanma gerekçesi: Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu...

İşte Osman Kavala'nın tutuklanma gerekçesi: Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu...

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Osman Kavala’nın tutuklama gerekçesi ortaya çıktı.

İşte Osman Kavala'nın tutuklanma gerekçesi: Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu...
16px
24px
01.11.2017 12:12
ABONE OLgoogle
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala, tutuklandı. Osman Kavala'nın tutuklanma gerekçesi ise "Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu ve darbe girişiminin organizatörlerinden Henry Jack Barkey ile olağanın ötesinde yoğun irtibat kurduğu" olarak ifade edildi.  Ünlü işadamı Osman Kavala darbeye teşebbüsten tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kavala, emniyetteki işlemlerinin ardından

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheli Kavala, savcılıkça tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.  Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Neden gözaltına alınmış...

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, ifadesini aldığı Kavala'yı "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutukladı. 

Gerekçesi ortaya çıktı

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Osman Kavala’nın tutuklama gerekçesi ortaya çıktı. Savcılıkça, hakimliğe gönderilen sevk yazısında Kavala’nın "Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu ve darbe girişiminin organizatörlerinden Henry Jack Barkey ile olağanın ötesinde yoğun irtibat kurduğu" belirtildi.  ABD'den işadamı Osman Kavala açıklaması: Kaygılıyız!

Kavala hakkındaki soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı vekili Hasan Yılmaz’ın hakimliğe yazığı sevk yazısında Osman Kavala’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye yönelik bir ayaklanma olan ve tüm terör örgütlerinin aktif olarak katıldığı Gezi olayları eylemlerinin yöneticisi ve organizatörü olduğu belirtildi.

Sevk yazısında, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otel'de yapılan darbe teşebbüsü sürecinde darbenin organizatörlerinden olan Henry Jack Barkey ile yabancı uyruklu kişi ve kişilerle olağanın ötesinde yoğun irtibat kurarak darbe teşebbüsüne katılmak suretiyle anayasal düzeni cebir şiddet yönetmeleriyle değiştirmek suçunu işlediğine dair bulgu ve delillere ulaşıldığı anlatıldı. 

Kavala'nın "cebir şiddet kullanarak yasal meşru hükümeti düşürmek yahut iş göremez hale getirmek" suçu ile "cebir şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu aktarılan sevk yazısında, "Mevcuden gönderilen şüpheli Mehmet Osman Kavala'ya atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu, delillerin toplanma aşamasında olması ve şüphelinin delillere etki etme ihtimali ve kaçma şüphesinin bulunması hususları dikkate alınarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100. maddesi uyarınca tutuklanmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur." denildi.

Osman Kavala, nöbetçi sulh ceza hakimliğince, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı.

Cezaevine gönderildi

Osman Kavala, İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından atılı suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde