İşte Ortadoğu’nun en zengin adamı

İşte Ortadoğu’nun en zengin adamı

Ortadoğu'nun en zengin iş adamı olarak bilinen Suudi Arabistanlı El Velid Bin Talal sürekli olarak dünyanın ve Türkiye'nin gündeminde kalmaya devam ediyor.

İşte Ortadoğu’nun en zengin adamı
16px
24px
31.08.2016 12:36
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz yıl 32 milyar dolarlık servetinin tamamını hayır işlerinde kullanmak üzere bağışlayacağını açıklayan 61 yaşındaki Suudi iş adamı El Velid Bin Talal, “Alwaleed Philantrophies” isimli yardım vakfı kurdu.

“Alwaleed Philantrophies” vakfı, hayır işleri konusunda dünyanın en zengin adamı Bill Gates ve eşi Melinda Gates tarafından kurulan The Bill & Melinda Gates Fonu ve Weill Cornell Medical College ile ortak çalışmalar yürütüyor. Bin Talal, tüm servetini hayır işlerinde kullanma kararını “Daha toleranslı bir dünya ve herkes için fırsat eşitliği” olarak açıklıyor.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın yeğeni olan Bin Talal, servetinin kaynağı olan Kingdom Holding’i 1980’li yıllarda büyüttü. 1991 yılında Citibank’a yaptığı yatırımla milyarlarca dolar kazanan Talal, Apple hisseleri alarak servetini katladı. Talal’ın günümüzde Four Seasons Otelleri, Apple, Citi Group, Twitter… gibi birçok şirkette yatırımları bulunuyor.

32 milyar dolar serveti olduğunu belirten Talal, Forbes dergisine bu konuda ateş püskürüyor. Prens, kendisinin 18 milyar dolar serveti olduğunu iddia eden ve kendisini en zengin 36’ıncı milyarder olarak gösteren Forbes’e bu konuda dava bile açtı. Prens Bin Talal, dünyanın en zengin ilk 10 milyarderi arasında olması gerektiğini öne sürüyor.   Bloomberg, 2015 yılında Suudi prensin servetini 30.8 milyar dolar olarak açıklamıştı. Fortune dergisi ise Bin Talal’ı en zengin 10 milyarder arasında göstermişti.


Bin Talal’ın süper lüks yatı Kemer’e demirlemişti

Ülkemizi de sık sık ziyaret eden Talal yaptıklarıyla Türk basınında da sürekli olarak boy gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda süper lüks teknesiyle Kemer, Bodrum ve Marmaris gibi tatil merkezlerini ziyaret eden Talal, son olarak geçtiğimiz yıl Marmaris’te bir kafede 2 bin dolar bahşiş bırakmasıyla gündeme gelmişti. Talal’ın uzun yıllardır Marmaris’te iş için arazi baktığı bilinirken, sürekli olarak yatırımlarını Türkiye’ye yoğunlaştıracağını açıklıyor.

El Velid Bin Talal hakkında çeşitli iddialar da yok değil. Business Insider sitesi, ünlü milyarderin parayla tuttuğu cüceleri eğlence amaçla kullandığını iddia etmişti. Geçmişte taciz ve uyuşturucu kullanımı iddialarıyla da gündeme gelen prens, şimdilerde yoğun olarak uyuşturucu karşıtı kampanyalara katılıyor.


 
Prensens Ameerah El Taver, Prens Bin Talal’ın eşi…
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde