İşte Merkez Bankası'nın faiz kararı

İşte Merkez Bankası'nın faiz kararı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Buna göre, gecelik faiz oranları,borçlanmada yüzde 6,50, borç vermede ise yüzde 9,00 olarak uygulanacak.

İşte Merkez Bankası'nın faiz kararı
16px
24px
18.03.2010 21:12
ABONE OLgoogle

Para Politikası kurulu, bugünkü toplantısında, Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Repo, Ters Repo Pazarı'nda uygulanmakta olan kısa vadeli faiz oranlarının sabit tutulmasına karar verdi.

Kurul'dan yapılan açıklamada, son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma sürecinin devam ettiğini gösterdiği belirtildi.

İç talep kademeli bir artış eğilimi sergilerken dış talebe ilişkin belirsizliklerin sürdüğü, imalat sanayinde kapasite kullanımının kriz öncesi seviyelere ulaşmasının zaman alacağının anlaşıldığı vurgulandı.
İstihdam koşullarındaki iyileşme devam etmekle beraber işsizlik oranlarının halen yüksek seviyelerde bulunduğuna işaret edilen Kurul açıklamasında, enflasyonun Mart ayında tek haneli seviyelere düşeceğini, bir müddet hedefin belirgin şekilde üzerinde dalgalı bir seyir izledikten sonra yılın son çeyreğinden itibaren geçici etkilerin kalkmasıyla tekrar düşüş sürecine gireceği ve 2011 yılının ilk aylarında hedeflerle uyumlu seviyelere gerileyeceği belirtildi.

Temel (çekirdek) enflasyon göstergelerinin ise geçen yıl uygulanan vergi indirimlerinin oluşturduğu baz etkisiyle özellikle Mart ve Nisan aylarında artış göstereceği, ancak hedefin altında seyretmeye devam edeceği öngörüldü.

İzlenen para politikasının desteği ile kredi piyasasında olumlu gelişmelerin sürdüğüne işaret edilerek, bununla birlikte, son dönemdeki iyileşmeye rağmen küresel ekonomideki sorunların henüz tam olarak giderilememiş olduğunu dikkate alan Kurulun, faiz oranlarının uzun bir süre düşük düzeylerde tutulması gerekeceğini teyit ettiği bildirildi.

Yakın dönemde enflasyon beklentilerinde gözlenen artışın genel fiyatlama davranışlarında bozulmaya yol açması halinde ise Merkez Bankasının, Enflasyon Raporu'ndaki baz senaryoda öngörülen duruşa kıyasla daha erken bir parasal sıkılaştırmaya gitmekte tereddüt etmeyeceği kaydedildi.

Enflasyon görünümüne ilişkin açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin, Kurulun geleceğe yönelik duruşunu değiştirmesine neden olabileceği vurgulandı.

Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti sekiz iş günü içinde yayımlanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde