İşte İsmail Kahraman’ın 6 Milyon TL'lik yeni Mercedes’inin özellikleri

İşte İsmail Kahraman’ın 6 Milyon TL'lik yeni Mercedes’inin özellikleri

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a ait olduğunu iddia ettiği yeni makam aracının fotoğrafını sosyal medyadan yayınladı.

İşte İsmail Kahraman’ın 6 Milyon TL'lik yeni Mercedes’inin özellikleri
16px
24px
27.07.2017 12:25
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a alınan marka yeni makam aracının  1 milyon 700 bin Euro (6 Milyon TL) değerinde olduğunu ileri sürdüğü Mercedes’in fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Barış Yarkadaş fotoğrafın altına “AKP lüksten vazgeçemiyor. İşte servet ödenen Alman marka zırhlı Mercedes bu” diye yazdı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdığını belirten Yarkadaş, “Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak” demişti.

İşte 6 Milyon TL’lik aracın özellikleri:

Devlet başkanlarının, zengin patronların ve belki de diktatörlerin güvenliği için geliştirilen 2017 Mercedes-Maybach S600 Guard modeli; dünyanın en lüks sedanları arasında yer almaktadır. İnanılmaz derecede büyük bir koruma sağlayan zırhlı otomobil, en yüksek balistik koruma seviyesi VR10 ile sertifikalandırılan ilk sivil araçtır. Aracın gövdesi ve camları; güçlendirilmiş çelikten mermi çekirdeğine, makineli ve pompalı ağır silahlara ve hatta TNT patlayıcılara bile dayanıklılık göstermektedir.

Aracın estetik görünümünün altında zırhlı bir kahraman yatmaktadır. Mercedes-Maybach S600 Guard aracının camları ve gövdesi polikarbonat maddesi ile kaplanmıştır. Bu güçlü özelliğinin yanı sıra zehirli gazları dışarı boşaltan havalandırma düğmesi, panik alarm sistemi, otomatik yangın söndürücü ve arka cam opak panjurlar gibi koruma sağlayan olanaklar da bulunmaktadır.

Yaklaşık olarak 5 bin kilogramlık bu zırhlı araçta, 530 beygir gücü ve 830Nm tork üreten 6.0 litrelik güçlü bir V12 motor bulunmaktadır. 7G-TRONIC otomatik şanzımanı sayesinde Mercedes-Maybach S600 Guard modeli, tehlikeli bölgelerden hızlı bir şekilde uzaklaşabiliyor.

Bu lüks model, tüm zamanların en hızlı Mercedesleri arasında yer almasa da ağır cüssesine rağmen saatte 0’dan 100 kilometrelik hıza 7 saniyede çıkabilmektedir. Maksimum ise 210 km/s hız yapabiliyor. Güçlü motoru ve sağlam gövdesiyle dünyanın en pahalı makam araçları arasında yer alan Cadillac One, nam-ı değer “Beast” modelinin en büyük rakiplerinden biri olacak gibi görünüyor.

Meclis Başkanı Kahraman'a 5 milyonluk yeni makam aracı iddiası…

‘ESKİ ARACINI OĞLUNA VERDİ’ İDDİASI

Kahraman’ın aracı meclisin garajına çektirdiğini ve kullanmak için meclisin kapanmasını beklediğini söyleyen Yarkadaş, “Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin” çağrısını yaptı.

Meclis’in mevcut ve seki başkanları için Audi A 8 Long araçların tahsis edildiğini belirten CHP’li Yarkadaş, Meclis Başkanı Kahraman’a  bir de soru sordu. Yarkadaş, “Meclis başkanları için tahsis edilen Audi  A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?” dedi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde