İşte Fener'deki şok istifanın perde arkası!

İşte Fener'deki şok istifanın perde arkası!

Ünlü işadamı Abdullah Kiğılı’nın Fenerbahçe yönetiminden istifası gündeme bomba gibi düşerken, istifanın kaynağının ‘sponsor’ sorunu olduğu ortaya çıktı.

İşte Fener'deki şok istifanın perde arkası!
16px
24px
03.09.2014 05:26
ABONE OLgoogle
Ünlü işadamı Abdullah Kiğılı’nın Fenerbahçe yönetiminden istifası gündeme bomba gibi düşerken, istifanın kaynağının ‘sponsor’ sorunu olduğu ortaya çıktı.

Sponsorluk görüşmelerinin haziran sonuna kadar uzadığını belirten Kiğılı, “Formaların sponsorlu mu sponsorsuz mu basılacağı netlik kazanmadığı için 80-100 bin adetlik stokumuzu yapamadık. Talep patlayınca da forma yetiştirmekte zorlandık” dedi.

Ünlü işadamı Abdullah Kiğılı’nın Fenerbahçe yönetiminden istifası gündeme bomba gibi düşerken, istifanın kaynağının ‘sponsor’ sorunu olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçe’de Fenerium'lardan sorumlu yönetici olan Başkanvekili Kiğılı, yeterli sayıda forma üretilmediği ve Başkan Aziz Yıldırım’ın Fenerium Genel Müdürü Aydın Kirman’ı bu büyük hata üzerine kovduğu eleştirilerine açıklık getirdi.

GÖRÜŞME BİTMEDEN DÜĞMEYE BASMADIK

Bu aksamanın nedeninin Türk Telekom ile olan sponsorluk görüşmelerinin haziran sonuna kadar sürmesinden kaynakladığını belirten Kiğılı, önceki akşam telefonla bağlandığı bir televizyon programında şöyle konuştu:

“Normalde bu formaları biz 6 ay önceden hazırlıyoruz. Ancak bu yıl sponsorluk görüşmeleri haziran ayı sonuna kadar sürdü. Maalesef Türk Telekom sponsorluk sözleşmesini uzatmak istemedi. Formaların sponsorlu mu sponsorsuz mu basılacağı netlik kazanmadığı için biz de stok yapamadık. İmalata geçmek için haziran sonuna kadar beklemek zorunda kaldık. Hal böyle olunca da normalde 3-4 ay önceden yaptığımız 80-100 bin forma stokunu bu yıl yapamadık.”

Sponsorsuz formaya taraftarın ilgisinin çok daha fazla olduğunun altını çizen Kiğılı, imalata geç başlamak zorunda kalmalarından dolayı forma yetiştirmekte zorlandıklarını ancak bu durumun önümüzdeki ay normale döneceğini söyledi. Bilindiği gibi Fenerium’larda forma bulunamaması üzerine Başkan Yıldırım’ın çok sinirlendiği ve Kirman’ı kovduğu iddiaları basında yer almıştı.

FORMA SATIŞINDA TARİHİ REKOR KIRILDI

Sarı-Lacivertliler tam 36 yıl sonra ilk kez sponsorsuz, göğüs reklamı olmadan forma çıkarınca, taraftarın bu formalara ilgisi de satış rekoru getirdi. Kulüp tarihinde ilk kez, formanın satışa çıktığı gün 15 bin satış rakamına ulaşıldı. İsim ve numara yazdırmadan 129 liradan, arkasına numara veya isim yazdırılması halinde 150 liraya satılan formaların satış rakamı 23 Ağustos’ta 110 bin adede ulaştı. Dün telefonla ulaştığımız Fenerbahçe Kurumsal İletişim Bölümü son satış rakamları hakkında ise bilgi vermedi.

İMALATTA DÜĞMEYE BASMAK İÇİN HEP SON DAKİKAYI BEKLEDİ

Fenerbahçe’nin geçen yılki şampiyonluğunda son dakika golleri ne kadar etkili ise Abdullah Kiğılı’nın Fenerium yöneticiliğinde de hep “son dakika”lar etkili oldu! Şöyle ki, 2010 yılında Fenerbahçe şampiyonluğu son dakikada Bursaspor’a kaptırınca perakende sektöründen arkadaşları Kiğılı’ya “80 bin şampiyonluk tişörtü boşa gitti” diye takılmıştı.

Kiğılı da “Ben yılların hazırgiyimcisiyim. Öyle hata yapar mıyım? Son ana kadar düğmeye basmadım. Şampiyon olamayınca da iptal ettim” demişti. Kiğılı, 2011 yılında da şampiyonluk son haftaya kalınca şampiyonluk tişörtleri için “Son düdüğe kadar bekleyeceğim” ifadesini kullanmıştı. Bu yıl da sponsorluk görüşmeleri son güne kadar devam edince, Kiğılı forma imalatı için son dakikaya kadar beklediğini söyledi.

FENERIUM'UN DEĞERİ 320 MİLYON LİRA

“Fenerium’u 100 milyon lira cirolu bir şirket haline getirdik” diyen Kiğılı, 6 ay önce yabancı bir şirketin değerleme yaptığını, Fenerium’un değerinin yaklaşık 315-320 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.
Sefer Yüksel/Haberrtürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde