İşte Doğuş Grubu'nun Dubai'deki son 'Rüya'sı

İşte Doğuş Grubu'nun Dubai'deki son 'Rüya'sı

Türkiye’de ve uluslararası platformda yeme – içme sektörünün en önemli oyuncularından d.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management), Dubai Marina’ya yepyeni bir restoran konsepti kazandırdı.

İşte Doğuş Grubu'nun Dubai'deki son 'Rüya'sı
16px
24px
07.10.2016 12:44
ABONE OLgoogle

d.ream’in Özkanca Ailesi’yle yaptığı ilk yurt dışı projesi olan Rüya, yurt dışında Anadolu mutfağının hak ettiği yere taşınması amacıyla hayata geçirildi.

Rüya’nın yaratılış sürecini yöneten Umut Özkanca; "Birleşik Arab Emirlikleri’nde Rüya’yı açmanın heyecanını yaşıyoruz. Hem Dubai’de yaşayanlara hem de turistlere yeni bir deneyim yaşatacağız. Anadolu Mutfağı’nın dünyada bilinen tanımını tamamen değiştirme misyonuyla hareket ediyoruz. Bu yeni restoran konsepti de bir yandan klasik Anadolu mutfağını uluslararası bir vitrine taşırken bir yandan da yemek ve ambiyansıyla İstanbul’un kozmopolit ruhunu ve Anadolu’nun müthiş zenginliğini çağdaş bir dokunuşla bir arada sunuyor" dedi.

2017 yılında Londra’da ve sonrasında Amerika’da da açılması planlanan Rüya, ilk şubesiyle Grosvenor House’da misafirlerini ağırlamaya başladı.

Anadolu’nun zengin mutfak geleneğini modern bir tasarımla buluşturan Rüya, lounge ve bar deneyimini bir arada sunarken; Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini ortaya koyuyor. Modern Anadolu mutfağı olmasına rağmen şefinin İrlandalı, direktörünün Avusturyalı, genel müdürün ise Sicilyalı olduğu restoranın; 22 milletten oluşan deneyimli bir personel kadrosu bulunuyor.

Restoranın mutfağı, önceden Burj Al Arab, Zuma (Londra ve Dubai), The Caprice Group ve Qbara olmak üzere seçkin restoranların mutfağını yöneten dünyaca ünlü Şef Colin Clague’a emanet. Geleneksel Türk yemeklerini, 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Rasim Özkanca ile deneyimleyen ve sonrasında çağdaş yorumlarla harmanlayan Colin, Rüya’nın menüsünü yaptığı detaylı araştırmalar neticesinde oluşturdu. Şef Clague, Rasim Özkanca’nın aklındaki reçetelerin Türk mutfağı için kültürel bir miras olduğunu belirtti. Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan Rüya yenilikçi konsepti ile günümüze uyarlanmış Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor.

Çağdaş dizayn öğelerini tarihi ve kültürel detaylarla bir araya getiren ve 777 metrekarelik alanda toplam 226 kişilik kapasiteye sahip Rüya; Londra, New York ve Asya’daki işleriyle tanınan Conran and Partners tasarım stüdyosunun Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk restoran tasarımı olarak da dikkat çekiyor. Anadolu’nun iki büyük medeniyetinden esinlenen tasarım Osmanlı öğelerini modern bir dokunuşla yorumluyor.

Ortada yer alan taş fırın ve açık mutfak konuklara yemeklerin hazırlanışını izleme imkânı verirken, Türk yemeklerinin keyfinin layıkıyla çıkarılabilmesi için tüm tabaklar paylaşımlı olarak sunuluyor.

Menünün öne çıkan lezzetleri arasında, Anadolu’nun yöresel lezzetleri, zeytinyağlılar, sarmalar, Cağ kebabı, Karadeniz pide çeşitleri, lahmacun, fırınlanmış et - balık çeşitleri ve geleneksel Anadolu ekmekleri bulunuyor. Klasik ve sevilen kokteyllerden daha yaratıcı kokteyllere uzanan geniş içecek menüsü, geleneksel lezzetlere eşlik ederken; farklı bağlarda ve bölgelerde üretilen Türk şarapları çeşitliğiyle dikkat çekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde