İşte Commerzbank'ın yılsonu dolar/TL tahmini

İşte Commerzbank'ın yılsonu dolar/TL tahmini

Commerzbank ekonomisti Ghose, TL'deki güçlenmenin risk rallisinin bir parçası olduğunu ve TL'nin benzerlerinin altında performans gösterdiğini söyledi

İşte Commerzbank'ın yılsonu dolar/TL tahmini
16px
24px
23.09.2016 16:00
ABONE OLgoogle
Commerzbank kıdemli gelişmekte olan ülkeler ekonomisti Tatha Ghose yayınladığı müşteri notunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) "güvercin açıklamaları parasal genişlemenin devam edeceğini gösteriyor" yorumunu paylaştı. 

Ghose, TL'nin güçlenmesi, "sadece getiri arayışı nedeniyle gerçekleşen geniş kapsamlı risk rallisinin bir yansıması" derken, "Eğer TL'nin görece performansına bakılırsa, mesela TL/rand veya TL/ruble gibi paritelere bakılırsa, TL'nin aslında diğer para birimlerinin altında performans gösterdiğini görebiliriz" dedi.

Ghose, Commerzbank'ın yıl sonu itibariyle dolar/TL kurunun 3.25 seviyesinde olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Ghose ve diğer Commerzbank stratejistleri, TCMB'nin, faiz artırımlarında hız artırmaya başlamadan önce Aralık'taki Fed toplantısının sona ermesini bekleyeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde