İşte Almanya eski başbakanının yeni işi

İşte Almanya eski başbakanının yeni işi

Merkel'den önce 7 sene başbakanlık görevini yürüten Gerard Schröder Rus devlet şirketi Rosneft'te işe başladı.

İşte Almanya eski başbakanının yeni işi
16px
24px
14.08.2017 16:22
ABONE OLgoogle

Schröder'in yeni işi Türk şirketinde çalışmaya başlayan eski Alman Cumhurbaşkanı Wulff üzerine tartışmalar sürerken gerçekleşmesi gündem oldu.

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un Türk giyim markası Yargıcı’da işe başlaması ülkede büyük tartışma yaratırken ülke yeni bir haberle daha sallandı.

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Türk tekstil devinde işe başladı, ülke karıştı

Financial Times’ın haberine göre; Bu sefer de Merkel’den önce 7 sene başbakanlık görevini yürüten Gerrard Schröder Rusya devlet petrol şirketi Rosneft’te bağımsız yönetici olarak atandı.

Schröder 2005 yılında görevini bırakana kadar Rus meslektaşı Vladimir Putin ile yakın ilişki halindeydi. İkili Kuzey Akım projesinde birlikte çalışmıştı. Kuzey Akım projesi Rus doğalgazını baltık denizi altından Almanya’ya ulaştırıyor.

SCHRÖDER: SORUN YOK

Schröder’in Kuzey Akım 2 projesine başkanlık etmesi bekleniyor. Kuzey Akım 2 projesi mevcut boru hattının iletim hatlarını uzatacak. Wullf’a olduğu gibi Schröder’de etik olmayan davranışlarda bulunmakla suçlanıyor. Schröder yaptığı açıklamada çalışmasında bir sorun görmediğini ifade etti.

TÜRKİYE’DE EMEKLİ OLUYORLAR

Öte yandan Rus devlet şirketlerinin yaptırımlardan pek çok kilit ismi tehlike altında. Rosnetf’te görev yapan Putin’in yakın arkadaşı Igor Sechin’in batı ülkelerine seyahat yasağı bulunuyor. Schröder hali hazırda yılından beri TNK-BP’nin yönetim kurulunda. TNK-BP Rosneft tarafından 2013 yılında satın alınmıştı. Türk siyasi tarihinde ise devleti üst düzeyde temsil eden isimler görevlerini bıraktıktan sonra genellikle emekli oluyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde