İşte 50 Bin TL faizsiz kredi için aranan şartlar..

İşte 50 Bin TL faizsiz kredi için aranan şartlar..

Başbakan Binali Yıldırım, esnafa üç yıl vadeli 50 bin TL’ye kadar sağlanacak kredide 15 bin sınırına karşın 250 bin kişinin başvuru yaptığını belirterek...

İşte 50 Bin TL faizsiz kredi için aranan şartlar..
16px
24px
05.01.2017 08:13
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, esnafa üç yıl vadeli 50 bin TL’ye kadar sağlanacak kredide 15 bin sınırına karşın 250 bin kişinin başvuru yaptığını belirterek; şartları elverenleri bu kredi imkanından yararlandıracaklarını söyledi.

Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde esnaf örgütleri temsilcilerini kabulünde esnaf sayısı artırılırken ilave kaynağın nasıl karşılanacağıyla ilgili “Esnafa kredi için gerekirse diğer harcamalarımızdan kısıp buraya kaynak aktaracağız” dedi.

Yıldırım, zor durumdaki esnafı işsizlik fonu benzeri bir fondan yararlandırmayı düzenleyen Ahilik Fonu’nun ayrıntılarını da şöyle anlattı:

“Ahilik Fonu’nda devlet 18 lira, esnaf 35 lira koyuyor. 720 gün boyunca bu fona ödeme yapan esnaf işini kaybettiğinde 180 gün yararlanıyor. Bu fondan yararlanmak isteyen esnafın en az iki yıl prim ödemesi gerekiyor. Ahilik Fonu’ndan alınacak paranın tavanı aylık 1.422 liraya kadar ulaşıyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde