İstanbullu durduğu yerde 2.3 milyon Lira harcıyor

İstanbullu durduğu yerde 2.3 milyon Lira harcıyor

İstanbulluların trafikte bekleyerek geçirdikleri sürenin ekonomiye zararının günlük 2.3 milyon lira olduğu açıklandı

İstanbullu durduğu yerde 2.3 milyon Lira harcıyor
16px
24px
17.02.2015 13:37
ABONE OLgoogle
Arvento’nun 70 bin araçtan elde ettiği istatistiksel verilere göre İstanbullular hergün trafikte ortalama 24 dakikalarını bekleyerek geçiriyor. Geçen sürenin ekonomiye zararı ise günlük 2 milyon 271 bin TL.
 
Araç takip sistemleri şirketi Arvento, ‘Türkiye Trafiğine Bakış’ raporunu açıkladı. Rapora göre, İstanbullu günde en az 24 dakikasını trafikte hiç yol kat etmeden,tabiri yerindeyse bekleyerek geçiriyor. Araçların bekleme süresinde harcadığı günlük yakıtın ekonomik karşılığı ise 2 milyon 271 bin 103 TL.
 
Raporu değerlendiren Arvento Mobile Systems Genel Müdürü Özer Hıncal,4 ay süresinceİstanbul’daki 70 bin araçtan elde edilen veriler ile bu istatistiksel sonuçlara ulaştıklarını belirtti.

Trafiğin hem cepten hem de insan hayatından çaldığını vurgulayan Hıncal; “Trafik bizi yönetiyor ve kontrol ediyor. Zamanımızın önemli bir kısmını yolda geçiriyoruz, üstüne bir de yakıttan zarar ediyoruz ve maalesef zaman zaman can güvenliğimizde tehlikeye giriyor. Fakat aslında bütün bu sorunlar tamamen olmasa da büyük ölçekte araç takip sistemleri ile çözülebilir durumda. Araç takip sistemleri ile araçların hızlarından, yakıt giderlerine kadar araç ve trafik ile ilgili onlarca değişkeni kontrol etmek mümkün” dedi.
 
Rapordan çarpıcı veriler:

Araçların günlük ortalama kat ettikleri mesafe 61,8 km.
İstanbul’da her gün trafiğe çıkan araç sayısı yaklaşık 2.250.000 milyon adet
Araçlar günlük ortalama 139 milyon km kat ediyorlar.
Günlük 8 milyon 339 bin litre yakıt harcanıyor.
Günde ortalama 41 milyon 700 bin TL harcanıyor.
Araçlar günde ortalama 24 dakikalarını ve 0.2 litreyi rölantide harcıyorlar.
Bütün araçların günlük rölantide harcadığı yakıtın ekonomik karşılığı 2 milyon 271 bin TL.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde