İstanbul'un silüetini katleden müteahhit de 'FETÖ'yü suçladı

İstanbul'un silüetini katleden müteahhit de 'FETÖ'yü suçladı

İstanbul'un silüetini bozan Onaltıdokuz projesinin sahibi Mesut Toprak, "Bu iş de FETÖ'nün oyunuydu" dedi.

İstanbul'un silüetini katleden müteahhit de 'FETÖ'yü suçladı
16px
24px
06.11.2016 09:21
ABONE OLgoogle

İstanbul Zeytinburnu’nda yükselen ve İstanbul’un tarihi yarımadasının siluetini bozan Onaltıdokuz gökdelenlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük tepki göstermişti. Erdoğan, okul arkadaşı Mesut Toprak'a traşlamadığı için küsmüştü.

İstanbul'un silüetini bozan Onaltıdokuz projesinin sahibi Mesut Toprak, "Bu iş de FETÖ'nün oyunuydu" dedi.

Sabah Gazetesi'nden Sinan Özedincik'e konuşan Tay Group’un patronu Mesut Toprak'ın ilginç açıklamaları..

Onaltı Dokuz çok konuşuldu. Burada son durum nedir?

Onaltı Dokuz'da mahkeme kararını verenlerin hepsi hapiste. O işlerin hepsi kademe kademe geldi. 'Silüet, tarih, şehir elden gidiyor' dediler.

Böyle böyle eylülde bizim hadiseyi çıkardılar ortaya. Birkaç ay sonra MİT'teki hadise çıktı. Ardından Gezi olayları ve 17 Aralık...

Hükümeti ve idareciyi yıpratmak, birilerini sıkıştırmaktı amaç. Mahkeme kararı bile 16 Eylül'de açıklandı, bu kadar organize çalıştı adamlar. Bu iş de FETÖ'nün oyunuydu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 5 YILDIR KONUŞMUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gökdelenleri görünce ‘kahrolduğunu’, sahibinden tıraşlamasını rica ettiğini, bunu yapmadığı için de onunla 5 yıldır konuşmadığını söylemişti.. 

Erdoğan, Onaltıdokuz gökdelenlerini ağır dille eleştirmişti. Bazı milletvekilleri “Biz sizin haberiniz olduğunu sanıyorduk” karşılığını vermesi üzerine Erdoğan da, “Hayır nereden olsun? Bunları görünce kahroluyorum. Yapılan her binadan benim haberimin olması mümkün değil” demişti. Erdoğan, binaların sahibini tanıdığını, kendisi ile görüşüp “Binaları tıraşlayın” ricasında bulunduğunu belirterek “Yapacaklarını bekliyordum ama baktım ki hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım. Şimdi o insanla konuşmuyorum” diye konuşmuştu.

155 METRELİK SİLÜET KATİLİ

Erdoğan'ın sözünü ettiği Zeytinburnu’nda yer alan Astay Gayrimenkul’e ait 36, 32 ve 27 katlı üç bloktan oluşan 16/9 projesi uzun süredir eleştiri konusuydu.

Mensucat Santral’ın, Kazlıçeşme’de denize 200 metre mesafedeki 28 bin metrekarelik arazisi, 2007’de TMSF tarafından 45 milyon dolara satılmıştı.

Satışın ardından iddialara göre önce imar planı değişikliği yapıldı ve gökdelen dikmek için yasal zemini hazırlandı. Biri 155 metre yükseklikte olmak üzere 3 gökdelenin inşaatı ilerledikçe İstanbul silueti bozuldu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde