İstanbul'da iş dünyası teröre karşı tek yürek

İstanbul'da iş dünyası teröre karşı tek yürek

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası, İstanbul Beşiktaş’ta 10 Aralık Cumartesi gecesi yaşanan terör saldırısına yönelik ortak açıklamada bulundu.

İstanbul'da iş dünyası teröre karşı tek yürek
16px
24px
13.12.2016 08:47
ABONE OLgoogle

İTO, İSO ve DTÖ Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklama şu şekilde: "Bugün burada, yüreğimizi yakan alçak bir saldırının gerçekleştirildiği Şehitler Tepesi'nde bir araya geldik.

İstanbul iş dünyasını temsil eden İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası olarak, şehrimizde yaşanan bu hain terör saldırısına karşı tepkimizi olay yerinde bir kere daha ifade etmek ve şehitlerimizi anmak için burada bulunuyoruz. Bizler, bu hain saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü PKK'yı ve uzantısı taşeronlarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz.

İş dünyası “Teröre karşı tek ses, tek yürek'' oldu

Terör aziz milletimize karşı kanlı ve acımasız yüzünü maalesef bir kez daha gösterdi. 10 Aralık Cumartesi akşamı Beşiktaş'ta iki noktada çevik kuvvet ekibimizi ve sivilleri hedef alan iki patlama sonucu milletçe büyük bir acı yaşadık. Evlerimize ve yüreklerimize ateş düştü. Bu acıyı, bu ihaneti asla unutmayacağız. Derin bir üzüntü içinde olsak da, terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz.

Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak için adeta ülkemize karşı cephe oluşturan FETÖ, DAEŞ, PKK ve benzeri hain örgütlere karşı her zaman olduğu gibi dirayetimizi, birliğimizi, dirliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta kalacağız.

Buradaki birlikteliğimiz bunun en güzel ifadesidir. Bu toplumu bin yıldır bir arada yaşatan kardeşlik duygusu sarsılmaz köklere sahiptir. Ülkemizi ve milletimizi bölmek isteyenler amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaktır. Terörün amacı korkutmak, yıldırmak, umutsuzluk yaratmak, güveni sarsmaktır.

İstanbul iş dünyası olarak yüksek sesle belirtmek istiyoruz ki; geleceğimize olan inancımız asla sarsılmayacak. Korkmuyoruz, yılmıyoruz.

Bizler ülkemize her zamankinden daha fazla güvenerek yüreğimizi ortaya koyarak, çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Canları pahasına teröre karşı kahramanca mücadele eden emniyet teşkilatımızın her zaman yanındayız.

Saldırılarda şehit olan polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; acılı ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Dualarımız onlarla birlikte. Hepimizin başı sağ olsun."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde