İstanbul'a 4 yeni üniversite daha geliyor

İstanbul'a 4 yeni üniversite daha geliyor

İstanbul'a 4 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu.

İstanbul'a 4 yeni üniversite daha geliyor
16px
24px
29.04.2016 12:39
ABONE OLgoogle
Beykoz Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi ve Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM’ye sunuldu.
 
Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, bazı üniversitelerin isminin değiştirilmesini içeriyor.

Tasarıyla; Celal Bayar Üniversitesinin adı "Manisa Celal Bayar Üniversitesi", Tunceli Üniversitesinin adı "Munzur Üniversitesi", Yeni Yüzyıl Üniversitesinin adı "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi", Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin adı "Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi", Gedik Üniversitesinin adı "İstanbul Gedik Üniversitesi" olarak değiştiriliyor.

Düzenleme, yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasını da öngörüyor. 

İstanbul'da Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitim Vakfı tarafından "Beykoz Üniversitesi", Plato Vakfı tarafından "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi", Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından "İstanbul Kent Üniversitesi" ve Hacegan Vakfı tarafından "Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi" kurulacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde