İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin şehit çocukları arasındaki ayrımına YÖK karşı çıktı

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin şehit çocukları arasındaki ayrımına YÖK karşı çıktı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin burs sayfasında dikkat çeken ayrım kamuoyunun tepkisini çekti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin şehit çocukları arasındaki ayrımına YÖK karşı çıktı
16px
24px
28.06.2017 13:12
ABONE OLgoogle

YÖK yaptığı açıklamada ''Şehitlerimizin çocukları arasında nasıl bir ayrım yapmadıysak, vakıf üniversitelerimizin de ayrım yapmamaları ve konuya reklam maksadıyla veya ticari açıdan yaklaşıldığı intibaını verecek yanlış anlaşılmaya yol açan tutumlardan kaçınmaları icap etmektedir” dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin burs sayfasında dikkat çeken ayrım kamuoyunun tepkisini çekti. Üniversite şehit çocuklarına yüzde 50 burs sağlarken, 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına ise öğrenim hayatları boyunca yüzde 100 burs vereceklerini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''YÖK olarak özel öğrenci statüsü getirirken şehitlerimizin çocukları arasında nasıl bir ayrım yapmadıysak, vakıf üniversitelerimizin de ayrım yapmamaları ve konuya reklam maksadıyla veya ticari açıdan yaklaşıldığı intibaını verecek yanlış anlaşılmaya yol açan tutumlardan kaçınmaları icap etmektedir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden tepki çeken 'Şehit' çocukları ayrımı

“REKLAM MAKSADIYLA VEYA TİCARİ AÇIDAN…”

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"15 Temmuz şehitlerimizin yeri nasıl başımız üzerinde ise bayrağımız için sınırlarımızın dahilinde veya haricinde, dağın başında veya şehrin içinde şehit düşen askerimiz, polisimiz, diğer emniyet mensuplarımız ve sivil vatandaşlarımızın da yeri başımızın üstündedir. Aksi bir tutum milli duruşumuza zarar verir, tefrikaya yol açar, en başta da 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu bu durumdan muazzep olur.

YÖK olarak özel öğrenci statüsü getirirken şehitlerimizin çocukları arasında nasıl bir ayrım yapmadıysak, vakıf üniversitelerimizin de ayrım yapmamaları ve konuya reklam maksadıyla veya ticari açıdan yaklaşıldığı intibaını verecek yanlış anlaşılmaya yol açan tutumlardan kaçınmaları icap etmektedir.

Konuya ilişkin olarak ilgili vakıf üniversitelerimize durumun düzeltilmesi için gerekli uyarı yapılacak olup, bu üniversitelerin değerli yöneticilerinin, kamuoyunun ve YÖK'ün hassasiyetini paylaşacağına inanıyoruz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde