İstanbul Modern iki yıl Paket Postanesi’nde

İstanbul Modern iki yıl Paket Postanesi’nde

Galataport sahasında Türkiye’de çağdaş sanatın merkezi İstanbul Modern ile Mimar Sinan Üniversitesi Resim Heykel Müzesi yer alıyor.

İstanbul Modern iki yıl Paket Postanesi’nde
16px
24px
07.02.2016 10:52
ABONE OLgoogle
Galataport sahasında Türkiye’de çağdaş sanatın merkezi İstanbul Modern ile Mimar Sinan Üniversitesi Resim Heykel Müzesi yer alıyor. Resim Heykel Müzesi’nde bir süredir restorasyon sürüyor.

Eczacıbaşı Ailesi öncülüğünde, 2004’te Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden 28 yıllığına kiralanan 4 numaralı antrepoda açılan İstanbul Modern Müzesi ne olacak? Daha önce yapılan açıklamalarda müzenin bulunduğu antreponun da yıkılacağı ve yeni bir bina inşaa edileceği belirtiliyordu. Peki yeni proje ne? Oya Eczacıbaşı’nın verdiği bilgiler şöyle:

“İstanbul Modern’in bulunduğu antreponun yıkılması gündemdeydi ancak biz yıkmaktan vazgeçtik. Yenilenecek. Bu da, tahminlerimize göre iki yıl sürecek. Geçici süre için müzeyi taşıyacağız. Büyük ihtimalle Paket Postanesi’ne taşınacağız. Mart ayında kesinleşir.”Aldığım başka bir duyuma göre ise mimarı bile belli olan yeni bina için Doğuş grubu ile görüşmeler sürüyor. Terminalin yer altına taşınacak olması binanın yıkılmasını gerektiriyor. Eğer anlaşma olmazsa aynı bina yerinde kalıp, yenilenecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde